Skip naar content

Resultaten Knowledge Alliances Call 2020 bekend

De Europese Commissie heeft onlangs de resultaten van de selectie van de centrale actie Knowledge Alliances voor de Call 2020 bekendgemaakt. Maar liefst drie Nederlandse organisaties zijn projectcoördinator van een geselecteerd project!

Hoger onderwijs

Het gaat om de volgende organisaties en projecten:

  • Stichting Hanzehogeschool Groningen (project: Interprofessionalism in action! Aligning interprofessional education and collaboration in practice, using promising regional experiences for international exchange)
  • Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (project: MediaNumeric: Alliance on Multimedia Data-Driven Journalism & Media Production)
  • University Industry Innovation Network (project: RE_Valorise)

In totaal werken dertig Nederlandse organisaties (bedrijven en hogeronderwijsinstellingen) aan de dertig toegekende Knowledge Alliances.

Wat zijn Knowledge Alliances?

Knowledge Alliances (Kennisallianties) zijn transnationale en resultaatgerichte samenwerkingen tussen instellingen voor hoger onderwijs en bedrijven. De projecten staan ​​open voor elke discipline, sector en voor cross-sectorale samenwerking. Knowledge Alliances hebben tot doel de innovatiecapaciteit van Europa te versterken en innovatie in het hoger onderwijs en het bedrijfsleven te stimuleren.