Resultaten Erasmus Mundus Joint Master Degrees Call 2020 bekend

Hoger onderwijs

Gepubliceerd op: 9 september 2020

De resultaten van de Call 2020 Erasmus Mundus Joint Master Degrees zijn bekendgemaakt door de Europese Commissie.

Een Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) is een prestigieus, geïntegreerd, internationaal studieprogramma dat wordt aangeboden door een internationaal consortium van instellingen voor hoger onderwijs. Het Uitvoerend Agentschap EACEA heeft in totaal 100 aanvragen voor de Call 2020 mogen ontvangen. Er is een budget van € 160.779.40 beschikbaar gesteld, waarmee in totaal 40 projecten gefinancierd zullen gaan worden.

Geselecteerde projecten

Er zijn Nederlandse hogeronderwijsinstellingen betrokken bij in totaal 7 geselecteerde EMJMD-projecten, waarvan de Rijksuniversiteit Groningen tweemaal als projectcoördinator. De VU, Wageningen Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en Radboud Universiteit zijn ook betrokken als partner, en daarnaast doen Nederlandse organisaties als associated partner mee aan 17 EMJMD-projecten.

Centrale actie

Erasmus Mundus Joint Master Degrees betreft een centrale actie van Erasmus+, gemanaged door het EACEA (Uitvoerend Agentschap voor onderwijs, audiovisuele media en cultuur) in Brussel. 

Update 9 september

Er zijn 6 extra projecten van de reservelijst toegekend, doordat er in het herziene werkprogramma duidelijk werd dat er fondsen over waren. De Universiteit Twente is coördinator van één van deze 6 alsnog toegekende projecten.