Skip naar content

Register voor steun aan Oekraïense vluchtelingen

De Europese Commissie heeft een website gelanceerd voor individuele docenten, leerkrachten, trainers en experts van een Erasmus+ organisatie die in een ander land willen helpen met onderwijs en training aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Alle onderwijssectoren

Via het register kunnen leraren, opleiders en ander onderwijspersoneel en deskundigen in contact komen met Erasmus+ organisaties die werken met Oekraïense vluchtelingen. De medewerkers zijn bereid om tijd in het buitenland door te brengen om te helpen bij onderwijs en opleiding aan Oekraïense vluchtelingen en de organisaties zijn op zoek naar personen met relevante vaardigheden om hen te ondersteunen. Bij beide kanten bleek veel belangstelling voor zo’n matchingstool.

Profielen

Het register werkt eenvoudig. Als je gekwalificeerd en geïnteresseerd bent, kun je informatie invoeren over je profiel en beschikbaarheid. Organisaties kunnen vervolgens door de lijst bladeren om geschikte personen te vinden en te benaderen. Jouw profiel wordt anoniem gepubliceerd om je gegevens te beschermen. Als een organisatie contact met je opneemt, kun je zelf beslissen of en hoe je wil reageren op het verzoek.

Registratie

Iedereen zich kan registreren, maar de tool is in de eerste plaats bedoeld voor personeel van organisaties die Erasmus+ mobiliteitsactiviteiten van hun docenten en experts kunnen financieren. Het register werkt het beste met de mogelijkheden van KA1 voor onderwijs- of trainingsopdrachten. In beide gevallen hangt de financiering af van een lopend Erasmus+-project, hetzij bij de uitzendende of bij de ontvangende organisatie.

Interesse?

Heeft jouw instelling of organisatie een Erasmus+ KA1 project en heb je belangstelling? Schrijf je dan in bij het online register.