Skip naar content

Oekraïne FAQ

docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Oekraïne FAQ | Meestgestelde vragen en antwoorden voor projecten Erasmus+

Wij hebben de meestgestelde vragen over de mogelijkheden voor lopende en toekomstige projecten Erasmus+ om de deelname van de Oekraïense bevolking aan het programma Erasmus+ te vergroten op een rij gezet.

Alle onderwijssectoren Jeugd & jongerenwerk

Erasmus+ voor Oekraïne

In het licht van de situatie in Oekraïne zetten wij ons als Nationale Agentschappen Erasmus+ in om door middel van lopende en toekomstige projecten binnen het programma Erasmus+ zoveel mogelijk steun te bieden aan de Oekraïense bevolking.

Wij hebben in een FAQ de meestgestelde vragen op een rij gezet over de mogelijkheden voor lopende en toekomstige projecten binnen Erasmus+ met betrekking tot de huidige situatie in Oekraïne. Ga naar de FAQ die voor jouw project van toepassing is voor het antwoord op de meestgestelde vragen:

De EU voor Oekraïne

Nu de humanitaire situatie in Oekraïne verslechtert en een toenemend aantal mensen Oekraïne ontvlucht naar de buurlanden, zet de Europese Commissie zich op alle fronten in om noodhulp te verlenen. De Europese Commissie heeft aangekondigd 90 miljoen euro extra uit te trekken voor noodhulpprogramma's om de door de oorlog getroffen burgers te helpen. Wie permanent in Oekraïne verbleef en het land vanaf 24 februari 2022 heeft moeten verlaten om aan de oorlog te ontkomen, kan bovendien recht hebben op tijdelijke bescherming in elk EU-land.

Meer informatie is te vinden op de website van de Europese Commissie: