Skip naar content

BIP's zijn één van de succesverhalen uit het programma Erasmus+

Gerhard Volz, head of department bij de OEAD

Cover van de BIP Basic Toolkit

Nieuw: De basic toolkit voor Blended Intensive Programmes

Ben jij geïnteresseerd in het opzetten van een Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP)? Of wil je zeker weten dat je geen stappen vergeet? Onlangs is de basic toolkit voor Blended Intensive Programmes gelanceerd. Een interactief online document waarin de verschillende fases van het opzetten van een BIP beschreven staan. Ook vind je hierin handige tips en linkjes naar gerelateerde onderwerpen.

Hoger onderwijs
Het is een goed en helder document geworden. Wij gaan dit zeker gebruiken om intern de regelingen en afspraken rond BIP’s beter af te stemmen en om taken duidelijk te beschrijven en te verdelen. Regine van Groningen, University of Groningen

Bekijk en deel de basic toolkit 

De basic toolkit is het resultaat van veel interviews en enquêtes. Alle ervaringen van collega’s die al met BIP’s werken, zijn gebundeld in 26 pagina’s vol praktische richtlijnen. Profiteer van de bestaande kennis en bekijk de toolkit meteen! We nodigen je ook uit om de toolkit met collega’s te delen. We hopen de kennis namelijk zo breed mogelijk te verspreiden. 

Resultaten van een Peer Learning Activity over BIP’s

De basic toolkit werd voor het eerst gepresenteerd op 14 mei 2024, tijdens een Peer Learning Activity over BIP’s in Wenen. Hier werden ook onderzoeksresultaten gedeeld van een studentenenquête over BIP’s. En de deelnemers bespraken de moeilijkheden rondom BIP’s, waarbij direct mogelijke oplossingen geschetst werden. De highlights van de dag lees je in het dagverslag. Ook de enquêteresultaten zijn hieronder in te zien.