Skip naar content

#Multinclude onderzoekt 70 good practices van inclusief onderwijs

In het kader van het Erasmus+ project '#Multinclude: Multiplying evidence based strategies for inclusion' heeft Expertisecentrum Diversiteitsbeleid ECHO samen met zes Europese partnerorganisaties meer dan 70 good practices van inclusief onderwijs geanalyseerd.

Alle onderwijssectoren

Brede analyse van 70 good practices 

Deze casussen zijn beschreven en gepubliceerd op de website van het project #Multinclude en bevatten voorbeelden van inclusief onderwijs in het primair onderwijs tot het hoger onderwijs, in zowel de formele onderwijssectoren als de in- en non-formele sectoren. 

Naar aanleiding van deze database heeft ECHO een brede analyse uitgevoerd. Doel van deze analyse was inzicht te krijgen in trends, perspectieven, strategieën en routes die bijdragen aan inclusie en succes binnen en tussen de verschillende onderwijssectoren.

multinclude.jpg

Het resultaat is het onderzoeksrapport ‘Rethinking Pathways towards Inclusion in Education - An analysis of more than 70 perspectives, practices & strategies from the #Multinclude Database’. 

Deze analyse is met name interessant voor schoolleiders, onderwijzers, beleidsmakers en onderzoekers die op zoek zijn naar strategieën om hun onderwijs praktijk inclusiever te maken. 

Kom ook in actie!

Kom ook in actie op jouw onderwijsinstelling, en vraag in het voorjaar van 2021 subsidie aan bij Erasmus+ voor een project met impact in binnen- en buitenland! 

Wil je meer weten over het thema inclusie bij het Nationaal Agentschap Erasmus+? Neem dan contact op met coördinator inclusie Marianne Driessen.