Skip naar content

Accreditatiediner 2023

Toost tijdens het accreditatiediner
docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

“Met de Erasmus Accreditatie krijgen onze internationaliseringsplannen een enorme boost”

Op donderdag 22 juni kwamen de organisaties met een Erasmus Accreditatie in Amersfoort bijeen voor de officiële kick-off. Aansluitend was er een feestelijk diner bij het prachtige Mariënhof voor de 51 organisaties die dit jaar hun Erasmus Accreditatie hebben behaald. Wat willen nieuw geaccrediteerde instellingen bereiken met deze erkenning? Stichting Katholiek Onderwijs Aruba en het Ir. Lely Lyceum geven een kijkje in hun plannen.

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Volwasseneneducatie

Kennisdeling uit alle hoeken van het Koninkrijk

Het Accreditatiediner bleek een waardevol moment om ervaringen en kennis uit te wisselen met collega’s van andere (onderwijs)organisaties in Nederland. Of beter gezegd, in het Nederlands Koninkrijk! Cavril Martijn-Rombley van Stichting Katholiek Onderwijs Aruba (SKOA) was bij het diner aanwezig en deelde in een inspirerende toespraak een aantal doelen waarvoor SKOA de accreditatie wil gaan inzetten. 

School is niet alleen het leren van een taal of leren rekenen, het gaat ook om skills. Cavril Martijn-Rombley, Stichting Katholiek Onderwijs Aruba

Cavril: “Met de accreditatie willen wij o.a. inzetten op de digitalisering van het onderwijs (op de SKOA-scholen) en voor de leerlingen op de 21-eeuwse vaardigheden. Tegelijk willen we een duurzaam personeelsbeleid door internationale mobiliteit voor docenten en andere medewerkers om zich verder te professionaliseren. Daarbij willen we de komende 5 jaar verder ontwikkelen en het Mother Tongue Based Multilingual Education implementeren."

Cavril Martin van SKOA houdt een speech

SKOA wil hiervoor bezoeken brengen aan scholen en instellingen op het “Europese vasteland”, maar ook bij buurlanden zoals Frans Guyana of op het Franse deel van Saint Martin, Martinique of Saint Barthelemy en Guadeloupe.

Grenzen verleggen en leren door ontmoeting

Erik Jan Baaijens, conrector van het Lely Lyceum, zegt dat de Erasmus Accreditatie een enorme boost betekent voor het internationaliseringsprogramma van zowel de tweetalige afdeling als voor de andere afdelingen van hun school.

Met de Erasmus Accreditatie krijgen onze internationaliseringsplannen een enorme boost. Erik Jan Baaijens, Ir. Lely Lyceum

Een aantal voorbeelden van de geplande activiteiten zijn een job-shadow in Oslo met het voltallige personeel, een uitwisseling naar Dublin van klas 3 TTO, een samenwerking met een school in Brussel en leerlingen uit havo 3 (Technasium) gaan naar een school in Tsjechië om kennis uit te wisselen over het programmeren van robots.

Erik Jan met centrificaat Erasmus Accreditatie

Erik Jan (rechts op foto): “Met internationalisering geven we leerlingen een extra ontwikkeling mee. Ze vergroten hun internationaal perspectief, vergroten hun zelfvertrouwen door in een internationale omgeving contacten aan te gaan en leren tijdens de samenwerking allerlei vaardigheden op persoonlijk en internationaal gebied.”

Erasmus Accreditatie

Een Erasmus Accreditatie is een erkenning die behaald kan worden door organisaties in het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Organisaties met een Erasmus Accreditatie hoeven niet ieder jaar een subsidieaanvraag inhoudelijk te onderbouwen: een aanvraag voor een nieuw budget voor mobiliteitsactiviteiten is dan voldoende.

Ook iets voor jouw organisatie? 

Instellingen die vallen onder eerder genoemde onderwijssectoren kunnen één keer per jaar een aanvraag indienen voor een Erasmus Accreditatie.

Overweeg je om een aanvraag in te dienen voor de Erasmus Accreditatie? Of ben je al bezig in de Application Portal? Check dan de onderstaande FAQ met nuttige tips.