Skip naar content

Jongeren krijgen een sterkere stem in beleid van de EU

Er zijn maar liefst zestig maatregelen aangenomen die jongeren een grotere invloed geven op Europees beleid. Lees snel verder.

Foto van jongeren die klappen

Jongeren krijgen een sterkere stem in beleid van de EU

Er zijn maar liefst zestig maatregelen aangenomen in de 'Communicatie over de nalatenschap van het European Year of Youth 2022', die jongeren een grotere invloed geven op Europees beleid.

Jeugd & jongerenwerk

'Communicatie over de nalatenschap van het European Year of Youth 2022'

De Europese Commissie heeft 'de Communicatie over de nalatenschap van het European Year of Youth 2022' aangenomen! Een mond vol, die betekent dat, als gevolg van de resultaten van het European Year of Youth, de Communicatie via liefst zestig maatregelen jongeren een grotere invloed geeft op Europees beleid. 

Jongerencheck

Bij het ontwerpen van EU-beleid zal de Commissie een 'jongerencheck' toepassen om ervoor te zorgen dat de impact op jongeren wordt bekeken. Dit wordt gedaan zodat bestaande Betere Regelgeving-tools optimaal worden gebruikt.

De tools worden aangevuld met verschillende instrumenten in het kader van de EU-Jongerenstrategie 2019-2027. Andere initiatieven rondom de de jongerencheck zijn onder meer beleidsdialogen tussen jongeren en Commissarissen, een serie speciale rondetafelgesprekken over jongerenintegratie en een nieuw platform voor belanghebbenden op het gebied van jongeren. De Europese Commissie versterkt ook EU-Jongerendialoog versterken.

Wil je meer weten over de aangenomen 'Communicatie over de nalatenschap van het European Year of Youth 2022'. Bekijk het via onderstaande button.