Skip naar content

Het ESCi-project: voor International Office en IT-medewerkers

Bij de implementatie van de European Student Cards initiative (ESCi) werken International Offices veelvuldig samen met de IT-medewerkers van de instellingen. Om die samenwerking aan te zwengelen organiseerde het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training een workshop over ESCi.

Hoger onderwijs

Het project Erasmus Without Paper (EWP) speelt een sleutelrol in het stimuleren van studentenmobiliteit in heel Europa door middel van het European Student Card Initiative (ESCi). Zowel EWP als ESCi richten zich erop dat instellingen binnen Europa veilig gegevens kunnen uitwisselen én leerovereenkomsten gemakkelijker kunnen identificeren. 

Workshop over het ESCi-project

Bij de implementatie van het ESCi zijn binnen instellingen zowel functioneel beheerders (FB) / informatiemanagers (IM) als de medewerkers van het International Office (IO) betrokken. Omdat deze functiegroepen nog niet eerder in deze mate hebben samengewerkt, is op afgelopen maandag 27 maart een workshop gegeven om hen nader bij elkaar te brengen.

De workshop vond in hybride vorm plaats, er waren 22 deelnemers fysiek bij SURF in Utrecht aanwezig en 75 deelnemers sloten online aan.

Vragen die tijdens de workshop besproken werden:

  • Welke rollen spelen beide partijen in het ESCi-project?
  • Wordt er een gezamenlijke taal gesproken?
  • Zijn de procedures op elkaar afgestemd om ESCi te implementeren?

Ook werd er gesproken over wat instellingen in Nederland nodig hebben om voortgang te boeken in het ESCi-project. Voor dit gesprek is de Senior Relationship Manager van DG EAC (Europese Commissie) gevraagd online aan te sluiten, zodat de instellingen gelijk hun standpunten met de Commissie konden delen. 

Zaal vol mensen waar de workshop over het European Student Card initiative wordt gegeven
Zaal vol mensen waar de workshop over het European Student Card initiative wordt gegeven
Zaal vol mensen waar de workshop over het European Student Card initiative wordt gegeven

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en evenementen die in de toekomst worden georganiseerd? Kijk dan op onze pagina: Erasmus+ Without Paper of mail ons met vragen op ho@erasmusplus.nl