Skip naar content
Boekenkast met kleurrijken boeken

Format Grant Agreements Erasmus+ Jeugd gewijzigd

Het format voor de Grant Agreements, de overeenkomst die organisaties ontvangen nadat de subsidieaanvraag is goedgekeurd, is gewijzigd. Neem de Grant Agreement daarom goed door en controleer wat er voor jou is veranderd.

Jeugd & jongerenwerk

De wijzigingen in het format van de Grant Agreement zitten o.a. in de lay-out en structuur van de overeenkomst. Er zijn ook inhoudelijk aanpassingen gemaakt, zoals op de grant reductions.

Subsidievermindering Key Action 1

In het geval een eindverslag binnen Key Action 1 wordt beoordeeld met minder dan 60 punten, dan vindt er per definitie een grant reduction plaats. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een vermindering van 10% van je subsidie - of 25% bij minder dan 50 punten. Zie Annex 5 Specific Rules, artikel 12, Grant Reduction.

Subsidievermindering Key Action 2

  • Key Action 2: Kleinschalige Partnerschappen: als een eindverslag wordt beoordeeld met minder dan 60 punten, dan vindt er per definitie een grant reduction plaats. Dit kan leiden tot subsidievermindering van bijvoorbeeld 30% bij minder dan 45 punten. Zie Annex 2 Specific Rules, artikel 9, Grant Reduction.
  • Key Action 2: Samenwerkingspartnerschappen: als een eindverslag, of een van de work packages, wordt beoordeeld met minder dan 70 punten, dan vindt er per definitie een grant reduction plaats. Dit kan leiden tot subsidievermindering van bijvoorbeeld 40% bij minder dan 55 punten. Zie Annex 2 Specific Rules, artikel 2, Grant Reduction.

Let dus goed op en check de Grant Agreement éxtra goed om niet voor verrassingen te komen te staan. Vragen over je Grant Agreement? Neem contact op met het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd via onderstaande button.