Skip naar content

Collega Anneke over Youthgoal #10: Duurzaam groen Europa

Youthgoal #10 gaat over het tot stand brengen van een samenleving waarin alle jongeren zich actief voor het milieu inzetten, milieu-educatie krijgen en een verschil kunnen maken in hun dagelijks leven. Ook projecten binnen Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps kunnen aan deze Youthgoal bijdragen.

Jeugd & jongerenwerk

Hoe jouw project aan een duurzaam, groen Europa kan bijdragen? We zien diverse projecten die zich richten op de duurzaamheidsvraagstukken, of projecten waar niet wordt gevlogen, maar waar juist wordt gekozen voor een duurzamer alternatief. Ook kun je nadenken over de locatie of het onderdak, voeding en recycling.

In het nieuwe programma Erasmus+ dat in 2021 van start gaat wordt duurzaamheid één van de prioriteiten. "Een project moet op alle vlakken rekening houden met duurzaamheid. Van betrokken organisaties en deelnemers wordt een milieuvriendelijke benadering verwacht wat betreft het vormgeven van activiteiten, wat motiveert om na te denken over milieukwesties en zal helpen om groenere alternatieven door te voeren."

Ter inspiratie: Tom vertrok in juli op de fiets vanuit Nederland naar zijn European Solidarity Corps-vrijwilligersproject in Slovenië. We volgden hem op Instagram.

goeurope_nl_120938952_1783957968428388_2085686986276813953_n.jpg

"Tijdens corona ging ik voor het eerst echt op de fiets Nederland ontdekken, en deze interesse en het plezier explodeerde een beetje. Toen ik hoorde dat ik naar Slovenië kon was het een makkelijke optelsom: fietsplezier, niet alleen start- en eindpunt bezoeken, ontdekken, en alles wat daartussen zit. Ik ben erg blij dat ik een klimaatvriendelijke manier heb ontdekt die me zo bevalt."