Skip naar content

European Youth Week

Van 12 tot 19 april 2024 is het European Youth Week! Traditiegetrouw organiseert de Europese Commissie een week vol evenementen voor jongeren rondom participatie en actief burgerschap, twee maanden voordat de Europese verkiezingen beginnen. Het thema van dit jaar is 'Voice Your Vision'.

Foto van banner voor European Youth Week

Aftellen tot de European Youth Week & de Europese Verkiezingen

Van 12 tot 19 april 2024 is het European Youth Week! Het thema van dit jaar is 'Voice Your Vision'.

Alle onderwijssectoren Jeugd & jongerenwerk

European Youth Week: wat is het?

De European Youth Week is een initiatief van de Europese Commissie dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd om engagement, participatie en actief burgerschap van jongeren in Europa en daarbuiten te vieren en verder te ontwikkelen.

Tijdens deze week, van 12 april - 19 april 2024, worden allerlei activiteiten, evenementen en discussies georganiseerd om jongeren de mogelijkheid te bieden hun stem te laten horen, belangrijke kwesties te bespreken, en betrokken te raken bij de Europese samenleving en beleidsvorming.

Voice Your Vision

Het thema van deze editie van de European Youth Week is 'Voice Your Vision', met een focus op democratie en de Europese verkiezingen, die 6 juni tot 9 juni 2024 worden gehouden.

Het is belangrijk dat jongeren actief betrokken raken bij het democratische proces en hun stem laten gelden. Hun deelname kan een directe impact hebben op de toekomst van Europa en daarnaast is dit voor jongeren een mooie kans om:

  • onderwerpen te bespreken die jongeren en hun vrienden aangaan;
  • een waardevolle dialoog aan te gaan met beleidsmakers en besluitvormers;
  • meer te leren over de Europese mogelijkheden, zoals Erasmus+ en European Solidarity Corps;
  • geïnspireerd te raken door de verhalen van andere jongeren;
  • te begrijpen wáárom hun stem zo belangrijk is voor de komende Europese verkiezingen.

Meld jouw event aan via de Activiteitenkaart

Wil jij ook een activiteit voor jongeren organiseren in de European Youth Week? Of weten welke activiteiten er in jouw buurt, en elders in Europa, worden georganiseerd? Op deze kaart van European Youth Week-activiteiten kun je vinden wat er allemaal staat te gebeuren, je aanmelden voor een event én jouw eigen event registreren.

Meer informatie & contact

Wil je meer weten over de European Youth Week 2024 of heb je vragen over het registreren of bijwonen van een event? Neem contact op met het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd via  030 2306 344 of erasmusplus@nji.nl.