Skip naar content

2023: European Year of Skills

Beeld en logo van European Year of Skills
Drie personen kijken naar een beeldscherm van een laptop

European Year of Skills: website gelanceerd

Hier vind je veel inspiratie en een Europese "skills"-kaart die verschillende evenementen en workshops weergeeft - ook bij jou in de buurt!

2023: European Year of Skills

Het jaar 2023 staat in het teken van het European Year of Skills. Met dit thema wil de Europese Commissie een nieuwe impuls geven aan de groene en digitale transitie, innovatie en het verbeteren van de concurrentiepositie én het waarderen van vaardigheden, competenties en kennis. Om voorzitter Ursula von der Leyen te citeren: ”We moeten onze investeringen in professioneel onderwijs en bijscholing (upskilling) veel meer focus meegeven.”

Alle sectoren

Update: 18 april 2023

Met het European Year of Skills (EYS) stelt de Europese Commissie vaardigheden centraal. Het opdoen van vaardigheden worden in heel Europa extra onder de aandacht gebracht, door organisaties en mensen samen te brengen en hun ervaringen en inzichten te laten delen.  

Met dit themajaar wil de Europese Commissie:

  • investeringen in opleiding en bijscholing bevorderen, zodat mensen hun baan kunnen behouden of een nieuwe baan kunnen vinden.
     
  • ervoor zorgen dat vaardigheden aansluiten bij de behoeften van werkgevers, door nauw samen te werken met de sociale partners en bedrijven.
     
  • de ambities en vaardigheden van mensen afstemmen op de kansen op de arbeidsmarkt, met name voor de groene en digitale transitie en het economisch herstel.
     
  • mensen van buiten de EU met de vereiste vaardigheden aantrekken.

European Year of Skills loopt van 9 mei 2023 tot 8 mei 2024. 

European Year of Skills x Erasmus+

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ haakt natuurlijk aan met het laatste nieuws en inspirerende verhalen over vaardigheden uit verschillende projecten. Dit wil je niet missen!