Skip naar content

10 tips voor de KA2-aanvraag

Ben je al bezig met een aanvraag voor Erasmus+ KA2 Cooperation Partnerships in de Application portal? Check dan deze laatste tips voor de naderende deadline van 22 maart 2022!

Alle onderwijssectoren Jeugd & jongerenwerk

1. Raadpleeg alle handige documenten

Zorg dat je de Programmagids 2023, Subsidiewijzer en het Handbook on the lumpsum funding model goed hebt gelezen. Doorloop eventueel het stappenplan Hoger Onderwijs voor subsidieaanvraag.

2. Gebruik de tarieven in Call 2021 als handvat

Net zoals vorig jaar stelt de Europese Commissie in Call 2023 geen specifieke eisen aan tarieven, ook niet in relatie tot activiteiten of het land van herkomst van deelnemers. De tarieven in Call 2021 kunnen als handvat dienen.

3. Voeg een budgetoverzicht toe

Als aanvrager krijg je het advies om bij de aanvraag een algemeen budgetoverzicht toe te voegen als bijlage. In het online aanvraagformulier is hier geen ruimte voor, maar het geeft een goed beeld van hoe het project wordt georganiseerd. Het toevoegen van dit overzicht is niet verplicht, maar het helpt bij de beoordeling van de aanvraag.

4. Cofinanciering beoordeelt aan de hand van beschrijving activiteiten

Het handboek lump sums 2023 zegt over cofinanciering: “The applicant are not required to demonstrate the co-financing by means of a detailed project budget. The compliance to this principle will be assessed based on the information provided in the description of the activities. The evaluators must be convinced that the value of the activities to be implemented is higher than the amount requested.” Het online aanvraagformulier geeft een error als je een hoger bedrag invoert dan het lump sum bedrag. 

5. Vergeet de ‘Declaration on Honour’ niet

Zonder dit (compleet ingevulde) formulier kunnen we de aanvraag niet accepteren. Je kunt het formulier downloaden bij ‘Annexes’ in de aanvraagportal.

6. Upload ook de mandaten van alle partners

Denk eraan dat zowel een handtekening van de Legal Representative van de partnerorganisatie als van de coördinerende organisatie verplicht is. Het format voor de mandaten kun je downloaden bij ‘Annexes’.

7. Wacht niet tot het laatste moment

Dien je aanvraag tijdig in, liefst ruim voor de deadline van 22 maart. Hiermee voorkom je mogelijke last minute problemen, bijvoorbeeld door een haperende internetverbinding.

8. Sluit aan bij een vragenuurtje

Elk onderwijsveld organiseert verschillende vragenuurtjes voorafgaand aan de deadline. Houd de agenda in de gaten. Je bent van harte welkom om aan te sluiten.

9. Vraag hulp bij technische problemen

Ondervind je technische problemen met de aanvraag? Neem dan contact op via onderstaande e-mailadressen. Voeg bij de e-mail een print screen toe.

10. Durf te vragen

Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen. Dat kan via onderstaande mailadressen: