Skip naar content

Training | Keep it Real! 2024

26 - 31 augustus 2024 | Aanmelden tot 12 mei | Training voor jongeren en jongerenwerkers met weinig of geen ervaring met jongerenuitwisselingen.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

"Keep it real! 2024" biedt de mogelijkheid om te onderzoeken wat er nodig is voor een jongerenuitwisseling. De cursus is vooral gericht op diegenen die geen of weinig ervaring hebben met het aanvragen van internationale jongerenuitwisselingen - of je hebt onlangs een subsidieaanvraag ingediend en een negatief antwoord gekregen of je bent net "lid geworden van de club" van aanvragers en gaat voor het eerst een subsidieaanvraag indienen.

Wat leer je?

Er zijn veel kwaliteitscriteria als het gaat om de jongerenuitwisselingen van Erasmus+. Deze training zal zich concentreren op bepaalde aspecten waar de meeste aanvragers mee worstelen: jongerenparticipatie, gelijkwaardig partnerschap, dimensie van niet-formeel leren, intercultureel leren, horizontale prioriteiten, Youthpass proces, het hele project zien als een leerproces op de lange termijn en omgaan met mogelijke risico's.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongeren en jongerenwerkers die geen of weinig ervaring hebben met jongerenuitwisselingen bij Erasmus+ Jeugd.

Praktische informatie

De training bestaat uit:

  • 2 uur durend online kick-off evenement op 12 juli. Tijdens dit evenement heb je de mogelijkheid om je trainers te ontmoeten, meer te weten te komen over de kwaliteitseisen van jongerenuitwisselingen en te controleren of je idee geschikt is voor projectaanvragen, en hoe je je kunt voorbereiden.
     
  • Persoonlijke training van 26 tot 31 augustus 2024. De training vindt plaats in Vilnius/ Kaunas, Litouwen. Het volledige informatiepakket wordt na het selectieproces naar de geselecteerde deelnemers gestuurd.
     
  • Online consulten. Elke projectgroep die een aanvraag indient, kan 1 uur consultatie krijgen voordat ze hun aanvraag indienen, indien nodig, 1-2 weken voor de aanvraagdeadline.

De eigen bijdrage is € 25,- per persoon voor jongeren en € 75,- per persoon voor jongerenwerkers die een organisatie vertegenwoordigen. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 12 mei 2024 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 18 juni hoor jij of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Esther Schelvis via e.schelvis@nji.nl.

Meer weten?

Esther Schelvis kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven