Skip naar content

Training | Introduction training for newcomers to Youth Exchanges - BiTriMulti

1 - 5 juli 2024 | Aanmelden tot 17 mei | Training die je meeneemt door de verschillende stadia van het opzetten en uitvoeren van een jongerenuitwisseling van goede kwaliteit.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

Deze training is bedoeld voor vrijwillige en/of professionele jongerenwerkers die direct met jongeren werken. Het biedt ondersteuning bij het ontwikkelen en aanvragen van je eerste internationale jongerenuitwisseling in het kader van het Erasmus+ programma voor jongeren.

Het doel van de training is om een internationale leerervaring te bieden die je zelfverzekerder maakt bij het nemen van de eerste stappen in het organiseren van jouw eigen jongerenuitwisseling.

Wat leer je?

  • Je krijgt een inleiding tot het programma van Erasmus+ Jeugd, met de nadruk op jongerenuitwisselingen.  
  • Je ziet hoe jongeren zelf betrokken kunnen worden bij het plannen en uitvoeren van dergelijke projecten.
  • Je krijgt een individuele en groepsleerervaring door middel van een gesimuleerd proces voor het opzetten van een jongerenuitwisseling.
  • Je ontwikkelt de nodige kennis, vaardigheden en attitudes om een jongerenuitwisseling te organiseren, gebaseerd op de praktijk van niet-formeel leren, de principes en kwaliteitsnormen van de Europese jongerenprogramma's.
  • Je wordt in staat gesteld om te reflecteren op jouw leerproces met behulp van een Youthpass - de strategie voor de erkenning van niet-formeel leren in de jeugdsector.
  • Je krijgt de mogelijkheid om mogelijke partnergroepen te ontmoeten en contacten te leggen in andere landen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers die nieuwkomers zijn op het gebied van jongerenuitwisselingen en Erasmus+.

Praktische informatie

De training vindt plaats in Larnaca , Cyprus. De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 17 mei 2024 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 3 juni hoor jij of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Esther Schelvis via e.schelvis@nji.nl.

Meer weten?

Esther Schelvis kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven