Skip naar content

Training | Get into Youth Exchanges for ALL

23 -27 september 2024 | Geef je op vóór 1 juni | Wist je dat je financiering kunt krijgen voor jongerenuitwisselingen met jongeren uit een achterstandssituatie? Ontdek in deze beginnerscursus hoe je inclusieve jongerenuitwisselingen kunt organiseren in/met EuroMed-landen.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

We laten je zien welke mogelijkheden jongerenuitwisselingen via Erasmus+ Jeugd te bieden hebben voor jongeren uit achterstandssituaties. Een internationaal jongerenproject kan de kans zijn om het leven te veranderen voor de jongeren waarmee je werkt: bijvoorbeeld jongeren uit minderheidsgroepen, met speciale behoeften, met sociaaleconomische problemen, gediscrimineerde groepen, in moeilijke situaties of met beperkte kansen.

Wat leer je? 

Internationale jongerenuitwisselingen zijn een lonende methode om de inclusiedoelen van je organisatie te bereiken. Deze Youth Exchanges for ALL training:

  • geeft je concrete voorbeelden van wat er mogelijk is;
  • brengt je in contact met andere inclusieve jongerenorganisaties (uit Europa en Oost-Europa/Caucasus);
  • laat je zien welke financiering er beschikbaar is specifiek voor inclusieve jongerenprojecten;
  • begeleidt je stap voor stap door het proces.

Aan het einde van de cursus ben je klaar om te beginnen met het organiseren van een jongerenuitwisseling met/door/voor jongeren uit een achterstandssituatie in jouw organisatie.

Voor wie?

Deze activiteit is voor jongerenwerkers die direct werken met jongeren uit achterstandssituaties en die nieuwkomers zijn bij Erasmus+ Jeugd.

Praktische informatie en kosten

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens het evenement. Er is plek voor 26 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 1 juni via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 19 juni hoor je of je bent geselecteerd.

Meer weten?

Esther Schelvis kan je er alles over vertellen

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven