Skip naar content

Sluit aan bij de volgende online evenementen rond de Erasmus+ International Dimension

Dit najaar organiseert de EACEA enkele online evenementen rond de international dimension binnen het programma Erasmus+.

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Jeugd & jongerenwerk

Tijdens deze evenementen wordt vooruitgekeken naar de Callperiode van 2024, specifiek voor de acties Capacity Building in Higher Education, Capacity Building in Vocational Education & Training, Erasmus Mundus en Jean Monnet. We vragen graag je aandacht voor de volgende evenementen:

Erasmus+ Worldwide Webinar 2023
op 17-18-19 oktober worden allerlei online sessies georganiseerd om je kennis te laten maken met Erasmus+ en de mogelijkheden binnen het programma voor samenwerking met partners wereldwijd! Ochtendsessies worden in de middag herhaald, zodat geen tijdzone iets hoeft te missen. Ga naar de website voor een volledig programma en reserveer tijd in je agenda. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar zorg er dus voor dat je geen sessie vergeet! De webinars zijn relevant voor het mbo, hoger onderwijs en voor de jeugd-sector.

Erasmus+ weeks voor hoger onderwijs
De Erasmus+ Week is een hybride evenement dat op verschillende continenten wordt georganiseerd. Nederlandse hoger onderwijsinstellingen zijn van harte welkom om online aan te sluiten. Klik op de onderstaande links voor inzage in het programma (mits al beschikbaar) en om je aan te melden.

International Contact Webinar: Supporting Ukraine in VET
Mbo-instellingen uit Erasmus+ programmalanden zijn op 3 november van harte welkom bij het International Contact Webinar, georganiseerd door het Nationaal Agentschap in Oekraïne en het Oekraïnse Ministerie van Educatie and Wetenschap, in samenwerking met de Oekraïnse delegatie van de Europese Unie en de EACEA. Het doel van het webinar is om samenwerkingen met Oekraïnse universiteiten te versterken of op te zetten. Een doel waar de Europese Commissie specifiek budget voor heeft vrijgemaakt. In oktober komt het evenement op de website van het Oekraïnse Nationaal Agentschap te staan en kun je je aanmelden. Maar houd je agenda alvast vrij voor vrijdag 3 november!

Over Erasmus+ International Dimension
De international dimension gaat over de specifieke mogelijkheden van Erasmus+ voor samenwerking met partners buiten de EU (partnerlanden niet geassocieerd met het programma). Dit raakt de acties Capacity Building (voor middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs en jeugd) International Credit Mobility, Erasmus Mundus, Jean Monnet en Virtual Exchanges.

Een man bij een wereldkaart