Skip naar content
docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Minister Dijkgraaf ontvangt herdenkingsmunt van 35 jaar Erasmus+

Tijdens zijn bezoek bij Nuffic op 12 september heeft minister Robbert Dijkgraaf (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de officiële Erasmus+ herdenkingsmunt ontvangen uit handen van directeur Lem van Eupen van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training.

Alle onderwijssectoren

De overhandiging is een mooi moment om kort stil te staan bij het heuglijke feit dat het EU-subsidieprogramma Erasmus+ al 35 jaar op een positieve manier bijdraagt aan internationalisering van het onderwijs in Europa. Het programma Erasmus+ is uitgegroeid tot een inclusief, duurzaam en toegankelijk programma met grenzeloze mogelijkheden.

Minister Dijkgraaf is blij met munt, die symbool staat voor de waardevolle bijdrage van het programma. “Internationale ervaring is een verrijking voor studenten. Studenten groeien als ze ervaring over de grens opdoen, een vreemde taal leren en andere culturen leren kennen. Met zulke internationale competenties ben je als student nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt van nu en morgen.”

De waarde van impact

De herdenkingsmunt wordt geslagen in alle Europese landen. Directeur Lem van Eupen vindt het belangrijk om met de munt samen stil te staan bij het jubileum van Erasmus+. "De waarde van ons programma is niet in geld uit te drukken. De ervaringen van de deelnemers en de impact van internationalisering zijn onbetaalbaar."

Internationale ervaring is een verrijking voor studenten. Studenten groeien als ze ervaring over de grens opdoen, een vreemde taal leren en andere culturen leren kennen. Minister Robbert Dijkgraaf

Erasmus als inspiratiebron

De bijzondere munt is eind juni geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Houten. Aan de ene kant staat de bekende twee euro tekening en aan de andere kant een afbeelding van Desiderius Erasmus. Erasmus is niet voor niets de inspiratiebron en naamgever van het programma. Hij schreef ooit: ‘Heel de wereld is mijn vaderland. Ik wil een wereldburger zijn, of beter gezegd: een niet-burger.’