Skip naar content

Dag van de Europese Auteurs: 25 maart 2024

Op maandag 25 maart vindt voor de tweede keer de Dag van de Europese Auteurs plaats. Deze 'Day of European Authors' wordt georganiseerd door de Europese Commissie. Het doel is om de belangstelling voor lezen bij jongere generaties te stimuleren. Ook jij kunt hieraan bijdragen!

Alle onderwijssectoren

Organiseer een leesevenement op de dag van de Europese auteur 

Scholen, bibliotheken, stichtingen en andere organisaties zijn allemaal van harte uitgenodigd om deel te nemen. Wil je met jouw organisatie ook bijdragen aan dit initiatief? Dan kun je een leesevenement organiseren. Bijvoorbeeld in een school, een bibliotheek of een boekenwinkel. Tijdens zo’n evenement kun je iemand uit de literaire sector uitnodigen. Denk aan een schrijver, vertaler of uitgever. Zo leren de deelnemers over het publicatieproces, kunnen ze auteurs ontmoeten en worden aangemoedigd om literatuur te lezen. 

Ben je geïnteresseerd in deelname en wil je inspiratie opdoen? Bekijk de activiteiten van vorig jaar.

Deelname: zo werkt het 

Je kiest zelf de vorm en de duur van je evenement. Om deel te nemen, moet je je aanmelden via het online aanmeldformulier. Er is een online communicatietoolkit beschikbaar met een poster, een banner en een sjabloon voor social media. Ga naar de toolkit. 

Meer over de Dag van de Europese Auteurs 

Naast leesevenementen worden er meer activiteiten georganiseerd. Zo organiseert de Europese Commissie een tour met maar liefst 120 Europese auteurs. Zij ontmoeten lezers uit verschillende landen en lezen voor uit hun werk. Ook doen ze mee aan gesprekken over hun werk en dat van andere auteurs. Daarnaast organiseert de Europese Commissie een conferentie over het stimuleren van lezen. Het thema van deze conferentie is ‘European dimension of reading promotion.’  

Meer lezen over de Dag van de Europese Auteurs? Ga naar de website.