Skip naar content

TCA | Ecological and sustainable project management

Training and Cooperation Activity | Geef je uiterlijk 2 april op via het SALTO-platform!

Alle onderwijssectoren

Wat is het? 

Werk je in het onderwijs, heb je interesse in milieu, klimaat en duurzaamheid, en wil je je vaardigheden op het gebied van projectmanagement verder ontwikkelen? Dan is deze Erasmus+ training misschien wel iets voor jou.

Doel van de TCA is het trainen van deelnemers in het succesvol managen van projecten binnen Erasmus+ en om stappen te zetten in de richting van ecologische and duurzaam projectmanagement. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van samenwerking tussen verschillende Europese organisaties en een verbetering van de implementatie van Erasmus+.

Dit TCA geeft een platform waar verschillende stakeholders uit verschillende onderwijsvelden kunnen samenkomen, ervaringen delen en netwerken. Er ligt specifiek een nadruk op de uitwisseling van ervaringen tussen verschillende onderwijsvelden. Deelnemers die hun managementkennis willen verbeteren, worden sterk aangemoedigd om zich aan te melden.

Wat leer je? 

Deelnemers kunnen leren over projectmanagement in Erasmus+ projecten vanuit verschillende rollen. De verschillende fasen van de projectlevenscyclus komen aan bod, je leert over het gebruik van verschillende instrumenten en methoden. Op deze manier word je je bewust van de implementatie van een ecologische en duurzame projectmanagementaanpak met Europese normen en waarden.

Voor wie? 

Deelnemers zijn werkzaam in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs of de volwasseneneducatie, en willen hun vaardigheden op het gebied van milieuvriendelijk en duurzaam projectmanagement in de context van Erasmus+ verbeteren. Ervaring met Erasmus+ is geen vereiste. 

Praktische informatie 

Het seminar wordt gehouden in Hotel Kommod in Liechtenstein. Je verblijft hier vanaf de avond van 10 juni tot na de lunch op 13 juni (overnachtingen, ontbijt, lunches en diners zijn allemaal inbegrepen). Alle deelnemers worden in de loop van maandag 10 juni verwacht voor de start van de activiteiten op maandagavond (diner). De geplande activiteiten vereisen de aanwezigheid van alle deelnemers tot en met donderdag 13 juni 2024 (lunchtijd).

Reiskosten worden op declaratiebasis vergoed door het Nederlandse Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training. Het verblijf (accommodatie, conferentiekosten en maaltijden) wordt geregeld en betaald door het Nationaal Agentschap Erasmus+ van Liechtenstein.

Aanmelden

Deelnemers hebben alleen recht op deelname en vergoeding van reis- en verblijfkosten, wanneer de aanmelding via het SALTO platform is verlopen. Hiervoor maak je eerst eenvoudig een account via https://salto-et.net/login/registration, waarna je je voor TCA’s kunt aanmelden. Heb je al een SALTO account, dan hoef je je natuurlijk niet opnieuw te registreren.

Deelnemers worden geselecteerd op basis van de motivatie voor deelname. Bij goedkeuring ontvangt de deelnemer via het eigen Nationaal Agentschap een contract, een verslagformulier en een declaratieformulier voor gemaakte kosten.

Wil je deelnemen aan deze TCA? Geef je dan uiterlijk 2 april 2024 op via https://salto-et.net/events/show/LI01_0586_TSS_2023 (log in en klik op ‘Apply’). Er zijn voor Nederland 2 plaatsen gereserveerd. Het NA zal de kandidaten uiterlijk 7 mei informeren over de uitslag van de selectie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via tca@erasmusplus.nl 

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven