Laat zien wat je bereikt hebt met Erasmus+

Meerdere sectoren

Het programma Erasmus+ hecht veel waarde aan het delen van goede projectresultaten. Niet alleen jij, maar ook anderen kunnen hier veel van leren. Laat binnen en buiten je organisatie zien wat je met je project Erasmus+ hebt bereikt! Dit noemen we ‘disseminatie en exploitatie’, oftewel het verspreiden van projectresultaten. Deze promotietoolbox helpt je daarbij.

Deel nieuws, updates en successen van je project: niet alleen na afloop van je project, maar ook tussentijds. De Impacttool Erasmus+ kan je hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de impact voor de deelnemers aan het project Erasmus+ op zowel persoonlijk als op professioneel vlak: changing lives and opening minds. Maar ook de impact voor de betrokken organisaties, op regionaal en nationaal niveau of zelfs over de grens!

  Waarom projectresultaten dissemineren?

  • Je zorgt voor verduurzaming van je projectresultaten.
  • Je benadrukt hiermee de meerwaarde van Europese samenwerking.
  • Je zet zowel het programma Erasmus+ als je eigen organisatie in de spotlights.


Op deze pagina leggen we je uit hoe je de verspreiding (‘disseminatie’) van je project zo goed mogelijk aanpakt en wat de verplichtingen zijn. Met verschillende materialen ondersteunen we je hierbij.

Wat zijn mijn verplichtingen bij het verspreiden van projectresultaten?

Banner Project Results Platform nieuw.png

Tips voor verspreiding van projectresultaten

In de Programme Guide Erasmus+ vind je meer informatie over effectieve verspreiding van je projectresultaten. Bekijk ook eens het disseminatieplan.

Deel de successen van je project via:

  • regelmatige updates op social media. Vraag partners/collega’s ook om deze updates te delen. Gebruik de tag @ErasmusplusNL of @Erasmusplusjeugd, zodat Erasmus+ je resultaten verder kan verspreiden.
  • een persbericht. Lees de tip: ‘hoe en waarom een persbericht’.
  • je eigen website, nieuwsbrief en eventueel brochures
  • de communicatieafdeling van het NA Erasmus+ Onderwijs & Training of het NA Erasmus+ Jeugd. Bijvoorbeeld met een interview, presentatie tijdens een bijeenkomst, blogartikel of een nieuwsbriefartikel. Check de tips voor het aanleveren van beeldmateriaal. Neem hierover contact op met je adviseur Erasmus+ of stuur een bericht naar info@erasmusplus.nl.