Erasmus+ biedt volwasseneneducatie mobiliteit van professionals

Volwasseneneducatie

Leer van Europese collega’s hoe zij volwasseneneducatie inrichten. Maak kennis met Europese onderwijsinstellingen en vergroot je kennis en lesvaardigheid. Bij Erasmus+ kun je als docent of andere professional binnen de (in)formele volwasseneneducatie subsidie aanvragen voor lesgeven in het buitenland. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden.

Mobiliteit voor professionals

Als professional in de volwasseneneducatie vraag je via Erasmus+ subsidie aan om een tijdje in het buitenland te werken. Volg eens een mooie nascholingscursus. Of loop een tijdje mee met een collega in het buitenland tijdens een zogenoemde job-shadowing/observation. Vraag een subsidie aan voor een staff training elders in Europa.

Doel

Ga je als docent of andere onderwijsprofessional tijdelijk werken in het buitenland, dan verbreed je je blikveld. Je ontwikkelt je persoonlijk, bijvoorbeeld doordat je flexibeler en meer open minded wordt. Je vergroot je kennis op het gebied van didactiek, neemt kennis van andere, moderne manieren van lesgeven en ontwikkelt je taalvaardigheden.

Tip

 Check de ROADMAP (spread / pages)  (9/2019) voor lerende mobiliteit (hulpmiddel voor het proces van aanvragen, uitvoeren en verspreiden van projectresultaten). Laat je inspireren en lees de brochure 'Ins & Outs volwasseneneducatie Erasmus+' . Deze brochure geeft je informatie over de procedures en regelgeving en inspiratie met enkele projectvoorbeelden. Tevens lees je ook wat EPALE, het elektronisch platform voor professionals die werken met lerende volwassenen, voor jou kan betekenen. 

Duur

Een mobiliteitsproject voor professionals via Erasmus+ duurt 12 tot 24 maanden. Er zijn ook korte uitwisselingen mogelijk. Deze activiteiten hebben een looptijd van minimaal 2 dagen en maximaal 2 maanden.

Aanvraag

Alle professionals (of vrijwilligers in de rol van docent) die betrokken zijn bij volwasseneneducatie komen in aanmerking voor het subsidieprogramma Mobiliteit van professionals. Alleen een rechtspersoon, zoals een onderwijsinstelling of een welzijnsorganisatie, kan de aanvraag indienen. Lees meer over de subsidieaanvraag.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie de Programme guide Erasmus+.