Erasmus+ biedt volwasseneneducatie mobiliteit van professionals

Volwasseneneducatie

Leer van Europese collega’s hoe zij volwasseneneducatie inrichten. Maak kennis met Europese onderwijsinstellingen en vergroot je kennis en lesvaardigheid. Bij Erasmus+ kun je als docent of andere professional binnen de (non)formele volwasseneneducatie subsidie aanvragen voor lesgeven in het buitenland. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden.

Mobiliteit voor professionals

Als professional in de volwasseneneducatie vraag je via Erasmus+ subsidie aan om een tijdje in het buitenland te werken. Geef eens les op een school in een ander land. Of loop een tijdje mee met een collega in het buitenland tijdens een zogenoemde job-shadowing. Vraag een subsidie aan voor een structured course elders in Europa.

Doel

Ga je als docent of andere onderwijsprofessional tijdelijk werken in het buitenland, dan verbreed je je blikveld. Je ontwikkelt je persoonlijk, bijvoorbeeld doordat je flexibeler en meer open minded wordt. Je vergroot je kennis op het gebied van didactiek, neemt kennis van andere, moderne manieren van lesgeven en ontwikkelt je taalvaardigheden.

Tip

  • Check de roadmap: een hulpmiddel voor het proces van aanvragen, uitvoeren en verspreiden van projectresultaten van Lerende mobiliteit. Deze folder is ook gratis op te vragen via mbo-ve@erasmusplus.nl
  • Laat je inspireren en lees de brochure 'Ins & Outs volwasseneneducatie Erasmus+'. Deze brochure geeft je informatie over de procedures en regelgeving en inspireert met enkele projectvoorbeelden. Tevens lees je wat EPALE, het elektronisch platform voor professionals die werken met lerende volwassenen, voor jou kan betekenen. 

Duur

Een mobiliteitsproject voor professionals via Erasmus+ duurt 12 tot 24 maanden. In die periode zijn er  uitwisselingen mogelijk. Deze activiteiten hebben een looptijd van minimaal 2 dagen tot maximaal 2 maanden.

Aanvraag

Alle professionals die betrokken zijn bij volwasseneneducatie binnen jouw organisatie, of waarmee jouw organisatie een werkrelatie heeft, komen in aanmerking voor het subsidieprogramma Mobiliteit van professionals. Alleen een rechtspersoon, zoals een onderwijsinstelling of een welzijnsorganisatie, kan de aanvraag indienen. Lees meer over de subsidieaanvraag.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie de Programme guide Erasmus+.