Training & ontwikkeling van jongerenwerkers

Willen jullie als organisatie werken aan de professionele ontwikkeling van jullie jongerenwerkers? Organiseer dan internationale trainingen of netwerkactiviteiten met andere professionals. Zo wissel je ervaringen uit, ontwikkel je competenties én leg je de basis voor toekomstige samenwerking. Bij Erasmus+ Jeugd kan jouw organisatie hiervoor subsidie aanvragen.

Wat is het trainen en ontwikkelen van jongerenwerkers?
Wij vinden het belangrijk dat jeugd- en jongerenwerkers zich blijven ontwikkelen. Daarom subsidiëren we projecten die daaraan bijdragen. Zoals internationale seminars, trainingen, netwerkbijeenkomsten, studiebezoeken en andere activiteiten die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van jongerenwerkers. Ook job shadowing is een optie. Dit is een korte ‘meeloopperiode’ bij een organisatie voor jongerenwerk in het buitenland.

Door mee te doen met deze activiteiten, draag je bij aan je eigen professionele ontwikkeling en die van jouw organisatie. Jouw deelname aan het project moet een duidelijke impact hebben op je dagelijks werk en het is de bedoeling dat je de leerresultaten deelt binnen het jongerenwerk. 

Wat is een jongerenwerker?
Een jongerenwerker is een professional of vrijwilliger die op structurele basis (groepen) jongeren begeleidt en ondersteunt in hun ontwikkeling. Werk je niet met jongeren? Dan is deze subsidiemogelijkheid niet voor jou bedoeld.

Wat is het doel?
Met het organiseren van trainingen en ontwikkelingsactiviteiten,

  • ondersteunt het de professionele ontwikkeling van jongerenwerkers;
  • geeft het jongerenwerkers de kans om nieuwe competenties te ontwikkelen en te leren van praktijkvoorbeelden uit andere landen, bijvoorbeeld via job shadowing;
  • stimuleert het het leerproces van jongerenwerkers;
  • draagt het bij aan de kwaliteit van (internationaal) jongerenwerk;
  • helpt het internationale partnerschappen opbouwen en nieuwe jongerenprojecten ontwikkelen.


Praktische informatie

Duur            

Minimaal 2 dagen en maximaal 2 maanden.

Deelnemers        

Maximaal 50 jongerenwerkers per activiteit (incl. trainers en ondersteuning).

Goed om te weten 

Trainings- en ontwikkelingsprojecten worden georganiseerd door jongerenwerkorganisaties zelf. Erasmus+ Jeugd zorgt voor subsidie voor deze projecten.