Subsidie Erasmus+ aanvragen voor het primair en voortgezet onderwijs

Primair en voortgezet onderwijs

Bij Erasmus+ kun je subsidie aanvragen voor allerlei projecten voor primair en voortgezet onderwijs. Om dit goed te doen, is het belangrijk dat je stap voor stap de instructies volgt. Op deze pagina leggen we je alles uit.

Wie vraagt de subsidie aan bij Mobiliteitsprojecten?

Je kunt als school, schoolbestuur of samenwerkingsverband passend onderwijs een subsidie aanvragen voor een Mobiliteitsproject. Bekijk of je als organisatie in aanmerking komt voor subsidie. Raadpleeg hiervoor het ‘List of eligible organisations voor de Call 2020 Erasmus+.  

Wil je subsidie aanvragen voor een Mobiliteitsproject, lees dan eerst onderstaande aanwijzingen:

  • Bekijk of je als organisatie in aanmerking komt voor subsidie. Raadpleeg hiervoor het ‘List of eligible organisations voor de Call 2020 Erasmus+.  Dit document vind je ook in de lijst met relevante documenten voor een subsidieaanvraag Mobiliteit (KA1).
  • De school dient de subsidieaanvraag in. Een school, schoolbestuur of samenwerkingsverband passend onderwijs kan dat doen voor een consortium van meerdere scholen. Let op: in het geval van een consortiumaanvraag moeten naast de aanvragende school, het aanvragende schoolbestuur of het aanvragende samenwerkingsverband passend onderwijs tenminste twee andere scholen meedoen.
  • De aanvraag omvat alle beoogde activiteiten van het betrokken personeel tijdens een periode van één tot twee jaar. Een project kan dus ook zestien maanden duren.
  • Een school kan slechts één aanvraag voor KA1 indienen per selectieronde. De coördinator van een consortium kan tegelijkertijd meerdere mobiliteitsprojecten voor verschillende scholen indienen en aansturen. 
  • Bij nascholingscursussen, job shadowing-activiteiten en lesgeefopdrachten hoef je de partners in de aanvraag nog niet te noemen.

Wie vraagt de subsidie aan bij Strategische partnerschappen & School Exchange Partnerships?

  • voor een School Exchange Partnership: alleen scholen
  • voor een Strategisch partnerschap gericht op de uitwisseling van goede voorbeelden: alle organisaties actief op het gebied van onderwijs
  • voor een Strategisch partnerschap gericht op de ontwikkeling van innovaties: alle organisaties actief op het gebied van onderwijs

Bekijk of je als organisatie in aanmerking komt voor subsidie. Raadpleeg hiervoor het  ‘List of eligible organisations voor de Call 2020 Erasmus+.

Algemene en specifieke voorwaarden

Ben je toe aan de feitelijke subsidieaanvraag, volg dan onze algemene instructie.

Let op: voor iedere aanvraag geldt een algemene instructie én specifieke voorwaarden per subsidiemogelijkheid. Zo moet je bij een subsidieaanvraag voor een Strategisch partnerschap op andere dingen letten dan bij een aanvraag voor een Mobiliteitsproject. Over de specifieke voorwaarden lees je meer bij: