Hoe vraag je de VET Mobility Charter aan?

Middelbaar beroepsonderwijs

Met de VET Mobility Charter krijg je gemakkelijker toegang tot subsidies van Erasmus+. Op deze pagina lees je precies hoe jouw onderwijsinstelling dit kwaliteitskeurmerk kan aanvragen.

Kun jij de VET Mobility Charter aanvragen? 

Binnen jouw mbo-instelling kan de VET Mobility Charter worden aangevraagd door de persoon die verantwoordelijk is voor internationale stages of Erasmus+. Hij of zij doet dat als vertegenwoordiger van de onderwijsorganisatie.

Wat heb je nodig?

De VET Mobility Charter kan alleen worden aangevraagd met het officiële aanvraagformulier. In de Programme guide Erasmus+ en de officiële call van de Europese Commissie vind je alle benodigde informatie. 

Subsidiedocumenten

Voor het indienen van je projectvoorstel zijn subsidiedocumenten voorhanden. Deze documenten vind je hier.

Wat moet je weten?

  • Jaarlijks is er één gelegenheid om de VET Mobility Charter aan te vragen. Let op de deadline
  • De VET Mobility Charter is geen voorwaarde om subsidies aan te vragen voor mobiliteit van studenten en van professionals. Dat kan ook zonder de charter. 
  • Eenmaal in het bezit van de VET Mobility Charter kun je makkelijker toegang krijgen tot een subsidie voor een mobiliteitsproject in het mbo. Je aanvraag voor zo’n subsidie wordt een stuk eenvoudiger. Dat scheelt je dus veel werk tot en met 2020. 
  • Dit kwaliteitskeurmerk biedt je instelling een prachtige kans om zich te profileren naar studenten, medewerkers en partners in de regio en het buitenland.