Subsidie Erasmus+ aanvragen voor het mbo

Middelbaar beroepsonderwijs

Bij Erasmus+ kun je als mbo-instelling subsidie aanvragen voor diverse soorten projecten. Werken of leren in het buitenland bijvoorbeeld. Of innovatieve beleidsontwikkeling. Hierdoor kunnen professionals en studenten zichzelf verder ontwikkelen. Op deze pagina lees je hoe een subsidieaanvraag werkt.

Stappenplan

Wil je subsidie aanvragen bij Erasmus+? Doorloop dan onderstaande stappen:

  1. Kies een subsidiemogelijkheid uit bij ‘Subsidiemogelijkheden mbo’.
  2. Bedenk met je partners wat je met je project wilt bereiken en doen.
  3. Doe inspiratie op bij ‘Inspiratie en resultaten’.
  4. Gebruik onze ondersteuning, trainingen, publicaties en handleidingen. Kijk hiervoor in de bibliotheek en de agenda.
  5. Gebruik de juiste subsidiedocumenten, zie 'Subsidiedocumenten mbo'.
  6. Gebruik de impacttool, een tool die je ondersteunt bij het indienen van een succesvolle aanvraag.
  7. Dien je aanvraag online in bij het Nationaal Agentschap Erasmus+ en let hierbij op de deadlines
  8. Volg hiervoor onze aanvraagprocedure.

Wanneer vraag je subsidie aan?

Je kunt eenmaal per jaar een Europese subsidie aanvragen. De deadline is in het voorjaar. De exacte datum vind je onder deadlines. Wanneer er geen deadline is weergegeven, kan er geen subsidieaanvraag ingediend worden. 

En wist je dat een organisatie of instelling met een Erasmus-accreditatie niet ieder jaar een aanvraag inhoudelijk hoeft te onderbouwen? Lees hier meer over de aanvraag van een Erasmus-accreditatie. 

Wie mag subsidie aanvragen?

Een subsidie van Erasmus+ kan alleen aangevraagd worden door een rechtspersoon, zoals een onderwijsinstelling. Namens de instelling doet de centrale coördinator internationalisering de aanvraag. 

Hoe vraag je subsidie aan?

De procedure voor subsidieaanvragen verschilt per actielijn en per activiteit. Bekijk onder welke van onderstaande links jouw project valt. Klik daar dan op om te weten te komen wat je precies nodig hebt, wat je moet doen en wat je allemaal moet weten om subsidie aan te vragen.

Meer informatie

Wij adviseren je graag over hoe je een projectidee uit kunt werken tot een kansrijke projectaanvraag. Je kunt hiervoor een adviesgesprek aanvragen. Vul dan eerst het projectopzetformulier in en neem dan contact met ons op.