Training en ontwikkeling van jongerenwerkers

Jeugd & jongerenwerk

Wij verlenen subsidie aan organisaties die willen bijdragen aan de training en ontwikkeling van jongerenwerkers. Bijvoorbeeld voor het organiseren van internationale trainingen, seminars en studiebezoeken. Wil je een subsidieaanvraag doen? Houd dan rekening met de specifieke voorwaarden. Je leest er alles over op deze pagina.

Waaraan moeten trainingen en ontwikkelingsactiviteiten voldoen?


Hoe beoordelen jullie mijn subsidieaanvraag?
We beoordelen je aanvraag met punten op drie onderdelen:

  • relevantie van het project (maximaal dertig punten);
  • kwaliteit van het projectontwerp en de uitvoering (maximaal veertig punten);
  • impact en verspreiding van de resultaten (maximaal dertig punten).


Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet je voorstel:

  • minimaal 60 punten scoren voor de drie criteria samen;
  • voor elk onderdeel minstens de helft van het maximaal aantal punten scoren.

Let op: De daadwerkelijke toekenning hangt af van het beschikbare budget. Het kan dus zijn dat je project meer dan 60 punten moet scoren om toegekend te worden. Hou hiervoor de nieuwsberichten van Erasmus+ Jeugd goed in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief

Trainings- en ontwikkelingsprojecten worden georganiseerd door jongerenwerkorganisaties zelf. Erasmus+ Jeugd zorgt voor subsidie voor deze projecten.

Wil je subsidie aanvragen voor training en ontwikkeling van jongerenwerkers? Let dan goed op de subsidievoorwaarden. Zo maak je het meest kans op financiële steun.

Vraag feedback aan op je aanvraag!

Dien je voor het eerst een aanvraag in binnen deze Key Action of heb je nog nooit een aanvraag toegekend gekregen? Dan kun je feedback aanvragen. Dit kan tot 3 weken voor de deadline.