Mobility Tool+

Volwasseneneducatie

De Mobility Tool+ is de verplichte tool voor de administratie van een project van Erasmus+. Hierin zet je de belangrijkste gegevens en bewaak je de voortgang van je project. Deze informatie dient als basis voor de tussen- en eindrapportage én de financiële beoordeling.

Wat is de Mobility Tool+?

In de Mobility Tool+ (MT+):

  • houd je tijdens het project de belangrijkste gegevens bij;
  • bewaak je de voortgang van het project;
  • monitor je het budget.

De gegevens in de tool gebruik je voor de tussen- en eindrapportage. Daarnaast zijn ze van belang voor de financiële beoordeling. Het gebruik van MT+ is voor alle projecten van Erasmus+ ve verplicht. Je kunt ermee aan de slag zodra je de subsidieovereenkomst hebt ontvangen.

Wie heeft toegang?

In eerste plaats krijgt de projectcoördinator toegang tot MT+. Hij of zij kan ook andere personen toegangsrechten geven. Het is handig wanneer er per organisatie minstens twee mensen zijn die de projectadministratie kunnen bijhouden in MT+. Op afstand kan het NA Erasmus+ ve meekijken.

Hoe werkt het?

MT+ is een projectmanagementtool. Het kan tijd kosten om aan de werkwijze te wennen. Ter ondersteuning zijn er verschillende instructievideo’s en handleidingen. Bekijk en volg deze voordat je gaat werken met MT+. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Instructiefilmpjes en handleidingen

Algemeen:

Op de website van de Europese Commissie vind je verschillende instructiefilmpjes om je verder op weg te helpen. Bekijk de filmpjes hier.