EPALE

EPALE (Electronic Platform for Adult Education in Europe) is hét Europese platform voor de volwasseneneducatie en gratis toegankelijk voor iedereen die zich bezighoudt met lerende volwassenen.

Ben jij als professional of vrijwilliger betrokken bij deze doelgroep? Dan ben je vast regelmatig op zoek naar inspiratie de laatste trends, innovaties, activiteiten, beleid en onderzoek. Dit vind je allemaal, zowel binnen Nederland als over de grenzen heen, op EPALE. Professionals die werken met lerende volwassenen kijken óók over de grens!

Door jou te inspireren, te informeren en te betrekken wil EPALE bijdragen aan de verbetering van de volwasseneducatie. Uiteindelijk gaat het om het stimuleren van lerende volwassenen, waardoor zij beter in staat zijn aansluiting te vinden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Kortom: de ontsluiting van EPALE is een must voor iedereen die werkt in de volwasseneneducatie. EPALE is het Europese kruispunt waar alles samenkomt. EPALE wordt ondersteund door 30 landen en is beschikbaar in 24 Europese talen.

Wat kun je doen op EPALE?

  • Begin met het aanmaken van een profiel op https://ec.europa.eu/epale/nl/user/register.
  • Kom eenvoudig in contact met Europese professionals in de volwasseneneducatie, zoals beleidsmakers, bloggers, onderzoekers, vrijwilligers, docenten, enzovoort.
  • Deel jouw ideeën, ervaringen, evenementen en bespreekt issues met Europese collega's.
  • Kom via de partnersearch-tool in contact met samenwerkingspartners voor een (inter)nationaal project dat je wilt gaan uitvoeren.
  • Krijg toegang tot duizenden kwaliteitsbronnen die betrekking hebben op de volwasseneneducatie.
  • Promoot je eigen initiatieven voor een groter bereik.
  • Laat je stem horen via een blog of neem actief deel aan het pan-Europese debat.
  • Blijf op de hoogte van interessante evenementen en ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Meer weten?

Bezoek én volg EPALE op:

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nationale en Europese ontwikkelingen. Of neem contact op met een van onze medewerkers via epale@cinop.nl.