Hulpmiddelen bij projectuitvoering

Volwasseneneducatie

Je subsidieaanvraag bij Erasmus+ is rond en je hebt een toegekend project. De volgende stap is de uitvoer van het project. Op deze pagina leggen we uit wat je nodig hebt om je administratie en rapportages bij te houden.

IT Tools Wiki 

Deze openbare Wiki van de Europese Commissie biedt toegang tot documentatie over de IT-systemen die worden gebruikt voor het beheer van de projecten van Erasmus+ of het European Solidarity Corps.

Mobility Tool+

Tijdens je project is het de bedoeling dat je je administraties en rapportages bijhoudt. Hiervoor gebruik je de Mobility Tool. Zo kun je bijvoorbeeld alle uitgevoerde mobiliteiten van je mobiliteitsproject invullen in de tool, of een verantwoording van de kosten bij gemaakte uren in een strategisch partnerschap. Ook kun je er rapportages genereren en uploaden. Meer informatie en handleidingen vind je aan de rechterkant op deze pagina.

Tijdens je project kun je gebruikmaken van onze documenten en formats. Soms is het gebruik verplicht. Een paar voorbeelden van handige formats:

Documenten en formats

  • de Erasmus+ Mobility agreement for adult education staff (optioneel);

  • de afstandscalculator;

  • de Grant agreement model for Erasmus+ staff mobility for teaching and training (optioneel).

Impacttool

De Impacttool ondersteunt je bij het monitoren van de voortgang van je project en/of je project bij te sturen. 

Europass

Met Europass kun je de deelnemers van je organisatie brede erkenning geven. Hoe je dit doet, lees je op de pagina over Europass.