Wedstrijd inspiratieverhalen deelnemers Erasmus+

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs

Gepubliceerd op: 14 oktober 2018

Ben je naar het buitenland geweest met een beurs van Erasmus+?
Wil je jouw ervaringen delen? Inspireer anderen en doe mee!

In Nederland gaan jaarlijks vele duizenden studenten naar het buitenland om werkervaring op te doen of te studeren. Wij zijn als Nationaal Agentschap Erasmus+ zeer benieuwd naar jouw ervaringen. Wij organiseren deze wedstrijd voor alle deelnemers Erasmus+ uit zowel het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) als het hoger onderwijs (ho).

Waar zijn wij benieuwd naar?

Wat heeft deze buitenlandervaring gedaan met jou als persoon?  Wat heb je geleerd en wat heb je gedaan?  Wat was de toegevoegde waarde van deze ervaring voor jou als persoon en aan jouw opleiding?

Deel jouw verhaal om anderen, die nog twijfelen over het buitenlandavontuur, te overtuigen dat ze deze kans niet mogen laten lopen.

Van de meest inspirerende verhalen geven we een verhalenbundel uit.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent in het studiejaar 2017-2018 met een Nederlandse beurs Erasmus+ naar het buitenland geweest voor werk, stage of opleiding.  
  • Je ervaringsverhaal mag je zowel in het Nederlands als in het Engels schrijven.
  • Je ervaringsverhaal mag niet meer dan 1.250 woorden bevatten.

Wie bepaalt de winnaar?

Een onafhankelijke vakjury selecteert, per onderwijssector, uit de ervaringsverhalen (mbo en ho) de drie beste kandidaten. Deze zes geselecteerde kandidaten krijgen sowieso alledrie een geldprijs. De beste mbo-student en de beste ho-student ontvangen de Mobility Award met de daarbij behorende geldprijs.

Wat kan je winnen?

  • De winnaars ontvangt de Mobility Award en €500,-
  • De tweede prijs is €250,-
  • De derde prijs is € 150,-

Hoe win je de hoofdprijs?

Dat heb je helemaal zelf in de hand. Per onderwijssector werven de zes geselecteerde kandidaten zelf stemmen met een online verkiezing. De uitslag bepaalt de nummers een, twee en drie.   

Tot wanneer kan je meedoen?

Stuur je verhaal in vóór 1 december 2018.

Hoe kan je meedoen?

Download het registratieformulier en stuur je inspirerende verhaal met het registratieformulier in. Je wordt per e-mail geïnformeerd over de verdere procedure.

De winnaars van 2017

mbo-winnaar2017.png

 ho-winnaar2017.png