Wat houdt een kick-offbijeenkomst Erasmus+ in?

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Volwasseneneducatie Jeugd & jongerenwerk

In de maanden augustus, september en oktober organiseren de Nationale Agentschappen Erasmus+ Onderwijs & Training en Jeugd diverse kick-offbijeenkomsten om projectcoördinatoren te informeren en te inspireren. Wat kun je als projectcoördinator verwachten van een kick-offbijeenkomst?

Tijdens de kick-offbijeenkomst maak je kennis met de consultants van het Nationaal Agentschap Erasmus+ én met coördinatoren van andere projecten: er worden inspirerende verhalen met je gedeeld en je ontvangt veel basisinformatie voor een goede administratieve en financiële uitvoering van je project. Er wordt ingezoomd op handige tools bij de uitvoering van de je project (zoals de Mobility Tool en de Impacttool) en je leert wat de verplichtingen en verantwoordelijkheden voor de Call 2019 precies inhouden. Ook als je eerder aan een project Erasmus+ hebt meegewerkt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Marijn van Grunsven, programmabeheerder International Credit Mobility voor het hoger onderwijs bij het NA Erasmus+ Onderwijs & Training: "Goed voorbereid, goed geïnformeerd en vol inspiratie aan de projecten Call 2019 beginnen, dat is het doel van de kick-offbijeenkomst." 

De volgende kick-offbijeenkomsten staan in augustus, september en oktober op de agenda:

Voor projectcoördinatoren van reeds lopende KA2-projecten mbo-ve (Call 2017-2018-2019) zal op 17 september een monitoringssessie plaatsvinden. Tijdens deze middag staat het uitwisselen van ervaringen en expertise én leren van elkaar centraal.