Volwasseneneducatie Erasmus+ | meer budget, meer mogelijkheden

Volwasseneneducatie

Voor het stimuleren van Europese mobiliteit en samenwerking van professionals in de volwasseneneducatie stelt Erasmus+ subsidie beschikbaar. Lees meer over jouw mogelijkheden!

Wie kan een aanvraag indienen?

Ben je werkzaam op een school, bibliotheek, vrijwilligersorganisatie, gemeente, leerwerkloket of anders? Ben je betrokken bij het leren van volwassenen? Dan kan jouw organisatie een aanvraag indienen. Erasmus+ gaat over formeel én informeel leren. 

Wat kan je met Erasmus+?

De deelnemers kunnen met een Europese mobiliteit of samenwerking zich verder professioneel en persoonlijk ontwikkelen. Neem een kijkje in de keuken bij een organisatie in Europa die net een stapje verder is met een bepaald thema of activiteit zodat je daarvan kan leren. Het geleerde breng je na terugkomst bij je eigen organisatie in de praktijk. Mogelijkheden zijn het volgen van een training, uitwisseling, onderzoek, lesgeven, nascholingscursus of deelname aan vakinhoudelijke conferenties. Ook Europees samenwerken aan bijvoorbeeld innovatieve methodieken behoort tot de mogelijkheden.

Wissel kennis uit met professionals uit andere landen en doe ervaring op. Denk bijvoorbeeld aan het bijspijkeren van didactische vaardigheden voor het geven van taallessen aan anderstaligen. Of een kijkje nemen hoe ze in het Hoge Noorden omgaan met ict in de les. Hoe ga jij om met een steeds meer diverse doelgroep in de klas en hoe doen ze dat in andere landen? Vraag een 'Lerende mobiliteit (KA1) ve aan en leer het!

Meer weten?

  • Lees de brochure over alle ins & outs van de volwasseneneducatie Erasmus+
  • Bekijk ook de webpagina over de subsidiemogelijkheden met doorverwijzingen naar meer informatie over subsidie aanvragen en de benodigde subsidiedocumenten.
  • Heb je al een projectidee? Bekijk dan eens de Roadmap voor Lerende mobiliteit en Strategische partnerschappen. Een handige leidraad voor alle factetten waar je aan moet denken bij het indienen van een projectvoorstel.
  • In november jl. vond de jaarlijkse voorlichting plaats over de mogelijkheden van de volwasseneneducatie Erasmus+. Gisteren vond een voorlichtingsbijeenkomst plaats, speciaal voor roc's die ook een project in de volwasseneneducatie kunnen aanvragen. Alle presentaties staan op de website. Klik hier en kies op deze pagina vervolgens voor Lerende mobiliteit of Strategische partnerschappen. 
  • Laat je inspireren door de inspiratieverhalen van organisaties die je al zijn voorgegaan.
  • Doe ideeën op over het werven van deelnemers voor jouw activiteit. Leer van de aanpak van andere Europese organisaties. 

  • bekijk de animatie over de mogelijkheden voor professionals die werken met lerende volwassenen:

    animatieVE.png

Deadlines

Voor Lerende mobiliteit en Strategische partnerschappen zijn de eerstvolgende deadines in het voorjaar. Een overzicht vind je hier.

Heb je vragen of advies nodig, ga dan in gesprek met het Nationaal Agentschap en stuur een e-mail naar mbo-ve@erasmusplus.nl