Skip naar content

Vlaams-Nederlandse Conferentie “De Inclusieve Klas”

Tijdens de conferentie “De Inclusieve Klas” wisselen basisscholen uit Nederland en Vlaanderen ervaringen uit over taal en identiteit, kansen(on)gelijkheid, (interculturele) diversiteit en inclusie op school. Hoe ga jij hiermee om in de dagelijkse praktijk?

Primair en voorgezet onderwijs

Werk jij in grootstedelijke context in het basisonderwijs waarin het creëren van kansengelijkheid je grootste uitdaging is? En zou je weleens van collega’s uit Nederland en Vlaanderen willen weten hoe zij in de klas omgaan met taal en identiteit, (interculturele) diversiteit en inclusie? Dan is deze conferentie misschien iets voor jou!

Op woensdagmiddag 5 en donderdagochtend 6 oktober 2022 gaan we in Antwerpen samen aan de slag met deze thema’s en scholen bezoeken. Doel is om inspiratie op te doen en scholen samen te brengen om met en van elkaar te leren. De deelnemers krijgen ook tips & tricks om de relevantie van sociale inclusie op school zichtbaar te krijgen. Tot slot leren zij meer over hoe het programma Erasmus+ kan bijdragen aan inclusie in het basisonderwijs.

Meer informatie en aanmelden

Wees er snel bij, want er is plaats voor 16 deelnemers vanuit Nederland. Inschrijven kan tot uiterlijk 8 juli 2022. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: