Visie minister van Engelshoven op internationalisering in het onderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs

Gepubliceerd op: 11 juni 2018

Vorige week verstuurde minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap haar visie op het thema "Internationalisering in het onderwijs" naar de Tweede Kamer.

Meerwaarde van internationalisering

De afgelopen weken laaide de discussie over de keerzijde van internationalisering in het onderwijs hoog op. De minister komt hier in haar Kamerbrief uitgebreid op terug. "Internationalisering van het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs heeft meerwaarde. Om die meerwaarde zo groot mogelijk te laten zijn, is het nodig om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo staat de kwaliteit van onderwijs altijd voorop en moet er altijd plek zijn in het onderwijs voor de Nederlandse student. Alleen wanneer internationalisering in evenwicht is, kan de internationale ervaring van meerwaarde zijn voor de Nederlandse student, voor het Nederlandse onderwijs en voor de Nederlandse kenniseconomie," zo schrijft minister Van Engelshoven.

Internationale ervaring

Minister van Engelshoven heeft daarnaast de ambitie dat iedere Nederlandse student een internationale ervaring op kan doen. Dit kan door bijvoorbeeld stage, uitwisseling, studiemobiliteit, online colleges of een international classroom. Een ambitie waar Erasmus+ natuurlijk graag een bijdrage aan levert!

Verder lezen

Wil je de hele Kamerbrief van de minister lezen? Klik dan op voorgaande link. Het persbericht met een samenvatting vind je hier.