Vacature: Programma-adviseur Jongerenparticipatie

Jeugd & jongerenwerk

Gepubliceerd op: 30 juli 2020

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is op zoek naar een programma-adviseur Jongerenparticipatie voor 32 uur per week.

De functie

Als programma-adviseur ben je er verantwoordelijk voor dat de subsidiegelden toegekend worden aan kwalitatief goede projecten die in lijn zijn met de doelstellingen van de betreffende subsidielijn. Voor deze functie zoeken we iemand die zich (o.a.) bezig gaat houden met de (nieuwe) subsidielijn Jongerenparticipatie van Erasmus+ Jeugd. Daarnaast ben je ook betrokken bij een aantal andere subsidielijnen.

Je denkt mee over het verhogen van de impact van het programma en het promoten van de mogelijkheden onder organisaties. Je adviseert aanvragers, werkt samen met externe beoordelaars en beoordeelt ook zelf aanvragen. Je monitort projecten, denkt na over risicoanalyses en beoordeelt eindverslagen. Je kijkt hoe je de uitkomsten uit eindverslagen weer terug kunt vertalen naar het verhogen van de kwaliteit van het programma.

Je profiel

Je hebt ervaring met projecten die zich richten op actief burgerschap en met name het bevorderen van de participatie van jongeren. Je vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen via niet-formele leermethoden. Je werkt zelfstandig binnen een gedreven, hecht en dynamisch team. Je bent een echte teamplayer met een hands-on mentaliteit. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring in de jeugdsector en/of het jongerenwerk, met niet-formele leermethodes en/of het organiseren van activiteiten die gericht zijn op het stimuleren van jongerenparticipatie;
  • Je hebt een analytisch vermogen, ervaring met het opstellen of beoordelen van projectaanvragen en/of met de Theory of Change;
  • Je kunt goed luisteren en hebt goede adviesvaardigheden;
  • Je bent een spin in het web en bent goed in het samenwerken met externen;
  • Je kunt gestructureerd en planmatig werken en hebt affiniteit met het volgen van strikte procedures en strakke planningen;
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent initiatiefrijk, kritisch en creatief;
  • Je hebt de flexibiliteit om af en toe voor een paar dagen in het buitenland te zijn.

Wat wij bieden

• De aanstelling is vanaf 1 november 2020, in eerste instantie voor een jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden;
• Het salaris is afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en bedraagt maximaal € 4.252,-.bruto per maand (medewerker inhoud 1, schaal 9 – conform CAO Sociaal Werk) bij een volledig dienstverband van 36 uur;
• Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en is per 1 september 2020 gevestigd aan de Churchilllaan 11 in Utrecht.

Sollicitatie en informatie

Je kunt reageren tot en met zondag 30 augustus as. via de knop Solliciteren op deze website. Informatie over de inhoud is verkrijgbaar bij Anneke Slot (programma-adviseur) via 030 – 230 6303 of Jojanneke de Waal (hoofd van het Agentschap) via telefoonnummer 030 - 230 6302.

• De 1e gespreksronde is gepland in de week van 6 september
• De 2e gespreksronde is gepland in de week van 21 september

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:
- Erasmus+ Jeugd: www.erasmusplus.nl (sector jeugd en jongerenwerk)
- European Solidarity Corps: www.europeansolidaritycorps.nl
- NJi: www.nji.nl