Skip naar content

Vacature: Programma-adviseur Europees Vrijwilligerswerk

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps zoekt een programma-adviseur die ons ondersteunt bij het uitvoeren van de subsidielijn Europees Vrijwilligerswerk. Interesse? Lees snel verder!

Jeugd & jongerenwerk

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is in Nederland verantwoordelijk voor twee initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Aan beide EU-subsidieprogramma’s staat de gedachte aan de basis dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Bij het NJi streven we naar een inclusieve organisatiecultuur. Waar ruimte is voor iedereen, we zien je talent als basis en je diversiteit als kracht. We zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op het team en NJi. In verband met het vertrek van een collega zoeken wij een nieuwe:

  • Programma-adviseur (36 uur per week)

De functie

Als programma-adviseur krijg je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de subsidiegelden die toegekend worden aan kwalitatief goede projecten in lijn zijn met de doelstellingen van de betreffende subsidielijn en dat de projecten ook uitgevoerd worden conform de richtlijnen.

Voor deze functie zoeken we iemand die zich voornamelijk bezig gaat houden met de subsidielijn Europees Vrijwilligerswerk van het European Solidarity Corps. Voor deze subsidielijn beantwoord je vragen van organisaties, werk je mee aan de monitoring van de kwaliteit van de organisaties en beoordeel je eindverslagen. Ook help je nieuwe en ervaren organisaties om de impact van hun projecten te vergroten. Daarnaast zul je ook voor andere subsidielijnen aanvragen beoordelen, eindverslagen afronden en checks uitvoeren.

Profiel

Je vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen via niet-formele leermethoden. Je hebt ervaring met Europees/internationaal vrijwilligerswerk en weet wat dit van een organisatie vraagt. Je komt te werken binnen een enthousiast, hecht en dynamisch team. We zoeken een echte teamplayer met een hands-on mentaliteit. Iemand die initiatief neemt, kritisch durft te zijn en creatief is in het bedenken van oplossingen. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau
  • Je hebt ervaring met Europees Vrijwilligerswerk, het organiseren van internationale jongerenuitwisselingen en/of het stimuleren van actief burgerschap
  • Je hebt ervaring met het monitoren van projecten
  • Je kunt gestructureerd werken en hebt affiniteit met het volgen van strikte procedures en strakke planningen
  • Je kunt regelgeving vertalen naar de praktijk, je gaat financiële afrekeningen niet uit de weg en vindt het leuk om onduidelijkheden te onderzoeken
  • Je kunt goed luisteren en hebt goede adviesvaardigheden
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Je hebt de flexibiliteit om af en toe voor een paar dagen in het buitenland te zijn
  • Kennis van (onze) Europese subsidieprogramma’s is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 36 uur per week in eerste instantie voor een jaar. Verlenging kan tot de mogelijkheden behoren. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.358 bruto per maand (medewerker inhoud 1, schaal 9) bij een volledig dienstverband van 36 uur. Het Nederlands Jeugdinstituut volgt de CAO Welzijn en maatschappelijke dienstverlening.

Informatie en sollicitatie 

Je kunt reageren tot en met dinsdag 15 maart via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. De speeddates vinden plaats op dinsdagochtend 22 maart. Informatie over de inhoud is verkrijgbaar bij Angela Medendorp, programma-adviseur tel. 030 230 6364 of Jojanneke de Waal tel. 030 230 6602.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites: