Vacature: Junior Communicatiemedewerker Erasmus+ Jeugd

Jeugd & jongerenwerk

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps zoekt voor de periode half maart t/m half december 2019 een enthousiaste Junior Communicatiemedewerker, voor 32 uur per week.

Wat ga je doen?

 • Het actief beheren en onderhouden van onze sociale media-kanalen;
 • Het schrijven en redigeren van artikelen en nieuwsberichten voor onze websites en digitale nieuwsbrief;
 • Het verzorgen van de webcare en het beantwoorden van vragen van jongeren en professionals die onder andere via ons internationale netwerk binnenkomen;
 • Meedraaien in de dagelijkse monitoring van alle soorten media. Wat speelt er in het (internationale) werkveld? Wat is er actueel? Waar kunnen we vervolgens op inspelen?;
 • Daarnaast kun je ingezet worden op tal van klussen die voorbijkomen op het gebied van communicatie en online marketing. Van het assisteren en organiseren van evenementen en presentaties tot het verzorgen van mailings. Van het meedenken over de benadering van specifieke doelgroepen tot het ondersteunen in de productie van filmpjes en het onderhouden van de website.
 • Je werkt via o.a. de volgende websites:
  www.erasmusplus.nl
  www.europeansolidaritycorps.nl
  www.go-europe.nl (Eurodesk)
  https://europa.eu/youth/EU_nl (European Youth Portal)

De functie-eisen

Je bent een pro-actieve duizendpoot die communicatief, stressbestendig en flexibel is ingesteld. Je hebt interesse in Europa en je kunt je goed inleven in de wereld van jongeren. Daarnaast herken je je in het volgende profiel:

 • Je hebt MBO/HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal;
 • Je hebt een schrijfstijl die jongeren aanspreekt;
 • Je bent in staat content aan te passen aan verschillende doelgroepen;
 • Ervaring met fotografie en/of video en Photoshop en/of InDesign is een pré;
 • Ervaring met verschillende CMS’en en databases; ervaring met SEO is een pré;
 • Je hebt een passie voor sociale media en internet.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is verantwoordelijk voor drie initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd, het European Solidarity Corps en Eurodesk. Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, jeugd en sport. Ons Nationaal Agentschap heeft als kernfunctie om het programma voor buitenschoolse jongerenprojecten en jeugd- en jongerenwerk uit te voeren, te faciliteren en te monitoren. Het European Solidarity Corps is een subsidieprogramma dat jongeren de kans biedt om vrijwilligerswerk te gaan doen of mee te werken aan projecten die mensen en gemeenschappen helpen, overal in Europa. Aan beide programma’s staat de gedachte aan de basis dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen. Eurodesk is een internationaal, onafhankelijk informatienetwerk dat in opdracht van de Europese Commissie jongeren informeert over de mogelijkheden om (in Europa) een buitenlandervaring op te doen.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).
 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie voor 32 uur per week voor de duur van 8 maanden. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.277,-- bruto per maand (communicatieassistent, schaal 7) bij een volledig dienstverband van 36 uur per week. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk (Welzijn en maatschappelijke dienstverlening). De standplaats van deze functie is Utrecht.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Roosje Nap (Communicatieadviseur) via 030 - 2306516. Je kunt je sollicitatie met curriculum vitae tot en met 27 februari 2019 indienen en een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 De eerst gesprekken zullen plaatsvinden op maandag, 4 maart a.s.