Skip naar content

Vacature: Erasmus+ Jeugd zoekt programma-adviseur!

Vind jij het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen via niet-formele leermethoden en heb je gezien hoe internationaal jongerenwerk hieraan bij kan dragen? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Lees snel verder.

Jeugd & jongerenwerk

Voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps zijn we op zoek naar een programma-adviseur (32-36 uur per week). 

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is in Nederland ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en verantwoordelijk voor twee initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. 

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, jeugd en sport. Ons Nationaal Agentschap heeft als kernfunctie om het programma voor buitenschoolse jongerenprojecten en jeugd- en jongerenwerk uit te voeren, te faciliteren en te monitoren. Het European Solidarity Corps is een subsidieprogramma dat jongeren de kans biedt om vrijwilligerswerk te gaan doen of mee te werken aan projecten die mensen en gemeenschappen helpen, overal in Europa. 

Wat wordt jouw rol?
Als programma-adviseur krijg je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de subsidiegelden die toegekend worden aan kwalitatief goede projecten in lijn zijn met de doelstellingen van de betreffende subsidielijn en dat de projecten ook uitgevoerd worden conform de richtlijnen. Voor deze functie zoeken we iemand die zich voornamelijk bezig gaat houden met de subsidielijnen Europese Jongerenuitwisselingen en Partnerschappen rondom jongerenwerk van Erasmus+ Jeugd en Europees Vrijwilligerswerk van het European Solidarity Corps. 

Je denkt mee over het promoten van de mogelijkheden onder organisaties. Je beantwoordt vragen, adviseert aanvragers, werkt samen met externe beoordelaars en beoordeelt ook zelf aanvragen. Je monitort projecten, denkt na over risicoanalyses en beoordeelt eindverslagen. Je kijkt hoe je de uitkomsten uit eindverslagen weer terug kunt vertalen naar het verhogen van de impact en kwaliteit van het programma. 

 Wat vragen we van jou?
Je vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen via niet-formele leermethoden. Je hebt gezien hoe internationaal jongerenwerk bij kan dragen aan het Nederlandse jongerenwerk en weet hoe een goede jongerenuitwisseling of het doen van Europees vrijwilligerswerk bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren. Je werkt zelfstandig binnen een gedreven, hecht en dynamisch team. Je bent een echte teamplayer met een hands-on mentaliteit. Verder herken je jezelf in het volgende profiel: 

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring in de jeugdsector en/of het jongerenwerk, met niet-formele leermethodes en/of het organiseren van internationale (groeps-)projecten met jongeren;
  • Je hebt een analytisch vermogen, ervaring met het opstellen of beoordelen van projectaanvragen en/of met de Theory of Change;
  • Je vindt het leuk om organisaties te ondersteunen in het correct toepassen van de Europese regelgeving en criteria;
  • Je kunt gestructureerd en planmatig werken, hebt affiniteit met het volgen van strikte procedures en strakke planningen en schrikt niet af van strakke deadlines;
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt de flexibiliteit om af en toe voor een paar dagen in het buitenland te zijn.

Wat kun je verwachten van ons? 
Het betreft een functie voor 32-36 uur per week in eerste instantie voor een jaar. Verlenging kan tot de mogelijkheden behoren. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.884,- en maximaal € 4.252,- bruto per maand (schaal 9) bij een volledig dienstverband van 36 uur. Het NJi is gevestigd aan de Churchilllaan 11 in Utrecht. 

Het NJi volgt de CAO Sociaal Werk. We bieden een individueel keuzebudget, waarmee je naar eigen behoefte jouw arbeidsvoorwaarden flexibel kunt vormgeven. Naast vakantieverlof hebben we ook feestdagenverlof, in te zetten op voor jou belangrijke (religieuze) feestdagen. Tevens is er de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen. Het NJi hecht eraan dat je ook jezelf gedurende jouw dienstverband blijft ontwikkelen. Daarom wordt volop ingezet op ontwikkeling van de medewerkers door collectief opleidingsaanbod en het individueel loopbaanbudget.

Informatie en sollicitatie 
Je kunt je sollicitatie met curriculum vitae tot en met 5 april indienen via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. Het maken van een opdracht vormt onderdeel van de sollicitatieprocedure. Informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Jojanneke de Waal, Hoofd Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps, via het telefoonnummer 030-230 6602.

Wanneer voeren we de gesprekken?
De online speeddates zijn gepland in week 15
De eerste (online) gesprekken worden gepland in week 16
Eventuele tweede gesprekken worden gepland eind week 16/begin week 17

Kijk voor meer informatie op de volgende websites: 
Erasmus+ Jeugd: www.erasmusplus.nl (sector jeugd en jongerenwerk) 
European Solidarity Corps: www.europeansolidaritycorps.nl
NJi: www.nji.nl