Skip naar content

Vacature: compliance officer

Voor het team Quality, Compliance & Finance van Nuffic wordt een compliance officer gezocht!

Werken bij Erasmus+

Word jij onze nieuwe collega? Op deze pagina vind je onze vacatures.

Vacature: compliance officer

Zoek jij een mooie uitdaging in een internationale werkomgeving? Reageer dan vóór 6 mei op deze vacature bij Nuffic!

Alle onderwijssectoren

Als compliance officer ben je (mede-)verantwoordelijk voor de naleving van de relevante wet- en regelgeving binnen de pijler Europa van Nuffic. Als lid van het team Quality, Compliance & Finance zie je erop toe dat er wordt voldaan aan de normen en regels en bewaak je de integriteit van de pjjler. Je bewaakt daarnaast de kwaliteit van processen, procedures en de uitvoering daarvan.

De pijler Europa werkt aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Doel is om de kwaliteit van het Nederlandse en Europese onderwijs en onderzoek te versterken en daarmee burgers beter uit te rusten voor hun deelname aan de samenleving en de arbeidsmarkt. In de pijler is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs beheert. Het programma biedt beurzen voor internationale uitwisselingen en subsidie voor strategische partnerschappen en beleidsontwikkeling.

Wat ga je doen?

 • Je verwerkt relevante wet- en regelgeving in adviesverzoeken en voorstellen tot procesverbeteringen.
 • Je signaleert ontwikkelingen in het vakgebied en speelt in op veranderingen omtrent wet- en regelgeving.
 • Je stelt compliance-risicoanalyses op en weet hierbij te signaleren, identificeren en beoordelen.
 • Je geeft advies over verbeteringen van de interne regelgeving en bedrijfsvoering.
 • Je onderhoudt regelmatig contact met het management over geïdentificeerde risico’s en voorgestelde risicomitigerende maatregelen. Je rapporteert en adviseert het management bij eventuele incidenten.
 • Je vergroot de bewustwording van compliance bij collega’s door middel van communicatie en trainingen.

Wat neem je mee?

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

 • Je hebt een juridische opleiding op minimaal hbo-niveau afgerond.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van compliance.
 • Je hebt actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Je kunt goed schakelen tussen een adviserende, coördinerende en bewakende rol.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de onderwijssector.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (taalniveau C1).

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: analyseren en oordeelsvorming, klantgerichtgheid, integriteit, omgevingsbewustzijn, overtuigen en resultaatgerichtheid.

Wat bieden we jou?

 • Nuffic heeft een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training, opleiding en coaching.
 • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. Tijdens de coronacrisis hebben we onze regels en faciliteiten tijdelijk aangepast om het werken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.402 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

Een  online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het tweede selectiegesprek.

Nuffic | Team Quality, Compliance & Finance

De teams binnen de pijler Europa werken aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Doel is om de kwaliteit van het Nederlandse en Europese onderwijs en onderzoek te versterken en daarmee burgers beter uit te rusten voor hun deelname aan de samenleving en de arbeidsmarkt. In de pijler Europa is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs beheert. Het programma biedt beurzen voor internationale uitwisselingen en subsidie voor strategische partnerschappen en beleidsontwikkeling.

Het team Quality, Compliance & Finance is verantwoordelijk voor (de ondersteuning bij) de administratieve en financiële processen in de pijler Europa. Daarnaast heeft het team een rol op het gebied van procesmanagement, kwaliteitsmanagement, compliancy en functioneel (IT-)beheer.

Meer informatie en solliciteren

Meer informatie over deze stageplek wordt graag gegeven door Brianda Zoet (tel. +31 639085162). Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot 6 mei 2021 indienen - dit doe je via het sollicitatieformulier op de website van Nuffic. Bij je sollicitatie graag het referentienummer vermelden: 2021-209, compliance officer.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!