Updates nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Volwasseneneducatie Jeugd & jongerenwerk

Gepubliceerd op: 13 januari 2021

Het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027 gaat dit jaar van start. In de nieuwsbrief en op de website van de Nationale Agentschappen Erasmus+ Onderwijs & Training en Jeugd zullen we je komende tijd op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en nieuws over het nieuwe programma Erasmus+ voor onderwijs, training, jeugd en sport.

 Programmagids en deadlines Call 2021 

Het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027 gaat dit jaar van start. Nog niet alle details hierover zijn bekend, maar we willen jullie wel zo goed mogelijk informeren over de laatste ontwikkelingen. 

De Programmagids 2021 en en deadlines voor de Call 2021 worden niet verwacht voor maart 2021. Zodra de Europese Commissie deze publiceert, delen wij deze informatie via onze website, nieuwsbrief en social media.

Online informatiebijeenkomsten - voorjaar 2021

De voorlichtingsbijeenkomsten van het Nationaal Agentschap Erasmus+ zullen in het voorjaar van 2021 worden georganiseerd. 

Houd de agenda in de gaten!

  • Primair en voortgezet onderwijs - datum volgt.
  • Middelbaar beroepsonderwijs - datum volgt.
  • Hoger onderwijs - datum volgt.
  • Volwasseneneducatie - datum volgt.
  • Jeugd & jongerenwerk - datum volgt.

Terugblik | Online informatiebijeenkomsten november 2020

Voor alle onderwijssectoren werden in november 2020 een aantal online informatiebijeenkomsten georganiseerd, waarin al aandacht besteed werd aan het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027 en het calljaar 2021.

Heb je deze online informatiebijeenkomsten gemist? Download hieronder de presentaties!

Let op: dit betroffen nog geen voorlichtingsbijeenkomsten voor de nieuwe calls, omdat nog niet alle details bekend zijn. 

Erasmus Accreditatie

Een van de belangrijkste wijzigingen in het programma 2021-2027 is de mogelijkheid om een Erasmus Accreditatie aan te vragen.

Accreditatie voor po-vo, mbo en ve

Instellingen in het primair en voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en organisaties in de volwasseneneducatie die in het bezit zijn van een Erasmus Accreditatie doorlopen het proces voor nieuwe aanvragen eenvoudiger en sneller.

Accreditatie voor jeugd & jongerenwerk

Organisaties met een Erasmus Accreditatie in het toekomstige programma van Erasmus+ Jeugd vragen veel eenvoudiger mobiliteitsprojecten aan en krijgen zo de ruimte zich te focussen op de ontwikkeling van hun internationale activiteiten.