Updates Erasmus+ Online Linguistic Support (OLS)

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs

Studenten die met subsidie van Erasmus+ naar het buitenland gaan, kunnen gebruikmaken van de Erasmus+ Online Linguistic Support (OLS). Studenten doen voor hun vertrek een assessment en kunnen tijdens hun verblijf in het buitenland online een taalcursus volgen met behulp van de OLS. Zo helpt Erasmus+ studenten ook met het vergroten van hun talenkennis. De Erasmus+ OLS Assesment is inmiddels ook beschikbaar als app voor de smartphone. Lees hieronder meer over recente vernieuwingen in de Erasmus+ OLS.

Algemeen

  • Licenties calljaar 2019 geldig tot 1 mei 2020

Vanwege het naderende nieuwe programma - in navolging op het huidige programma Erasmus+ 2014-2020 - zullen de OLS-licenties voor het calljaar 2019 een maximale geldigheidsduur hebben tot 1 mei 2020. De mogelijkheid om OLS-licenties voor vluchtelingen (‘OLS for refugees’) in te zetten stopt per eind juni 2019. De reeds uitgegeven licenties zijn nog te gebruiken tot 22 november 2019.

  • OLS Assessment nu ook beschikbaar als app voor de smartphone

De OLS Assessment is nu beschikbaar als app, en er wordt gewerkt aan een app van OLS Courses. 

Download OLS in de App store | Download OLS in de Google Play Store.
 

  • Testlicenties voor scholen

Ook in het calljaar 2019 kunnen er testlicenties worden aangevraagd door de onderwijsinstellingen. Probeer OLS eerst zelf uit!

Vraag een testlicentie aan via po-vo-ho@erasmusplus.nl of mbo-ve@erasmusplus.nl.

Updates voor het mbo

  • Nieuw: OLS Blended learning

Deze nieuwe feature geeft taaldocenten op het mbo de mogelijkheid om OLS ook tijdens de les in te zetten. Deze licenties voor docenten zijn te vinden onder het tabblad ‘Licence Usage per Project’ in de OLS-omgeving. Onderwijsinstellingen kunnen taaldocenten zo direct toegang geven tot Courses in één of meerdere talen (die beschikbaar zijn binnen de OLS).

  • 40 nieuwe VET MOOCs

Er zijn 40 nieuwe VET MOOCs (Massive Open Online Courses) beschikbaar gesteld met verschillende vakinhoudelijke topics.

Updates voor het ho

  • Nieuw: OLS multilingualism feature

Met deze nieuwe feature kunnen ho-studenten meerdere vreemde talen tegelijkertijd leren (bijvoorbeeld zowel de vreemde taal van het land als de voertaal van de stageplaats). Studenten kunnen dit makkelijk doen door hun interesse in meerdere vreemde talen aan te geven in de OLS-omgeving.