Skip naar content

Update nieuw programma Erasmus+ 2021-2027

docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Update nieuw programma Erasmus+ 2021-2027

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, training, jeugd en sport. Lees onze update over het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027, en download de presentaties van onze informatiesessies.

Alle sectoren

Ondersteuning van mobiliteit en leren voor iedereen

De Europese Commissie heeft op 25 maart het eerste jaarlijkse werkprogramma van Erasmus+ 2021-2027 goedgekeurd. Met het project wordt onderwijsmobiliteit en grensoverschrijdende samenwerking verder mogelijk gemaakt voor 10 miljoen Europeanen van alle leeftijden en achtergronden.  

green-deal-EC.png

Inclusiviteit, digitalisering en duurzaamheid staan de komende jaren centraal in het programma. Erasmus+ zal daarnaast ondersteuning bieden aan de veerkracht van onderwijs- en opleidingsstelsels die beïnvloed zijn door de coronacrisis. 

Het nieuwe programma heeft een begroting van 26,2 miljard euro – in de voorgaande programmaperiode 2014-2020 was dat nog 14,7 miljard euro. 

Het nieuwe programma Erasmus+ biedt mogelijkheden voor studiemobiliteiten in het buitenland, maar ook voor stages en personeelsuitwisselingen op alle gebieden van onderwijs, opleiding, jeugd en sport.  

Programmagids, aanvraagformulieren en deadlines

De officiële Programme Guide Erasmus+ en de deadlines voor subsidieaanvragen voor de Call 2021 zijn op 25 maart door de Europese Commissie gepubliceerd. De eerste deadlines vallen in mei, dus ga tijdig aan de slag met je aanvraag!

Op het vernieuwde Erasmus+ and European Solidarity Corps Platform van de Europese Commissie vind je de officiële aanvraagformulieren van de Call 2021. 

Op de website van de Europese Commissie vind je de voorbeeldversies van de aanvraagformulieren van Call 2021.

Online voorlichtingsbijeenkomsten Erasmus+ Call 2021 

Bereid je goed voor op je subsidieaanvraag, en meld je aan voor onze online voorlichtingsbijeenkomsten!

Studenten en docenten ECIU werken internationaal samen

Onderwijs & Training

Jeugd & jongerenwerk

Op dit moment zijn er geen informatiebijeenkomsten voor Erasmus+ Jeugd gepland. Wil je een eerdere presentatie terugkijken? Je vindt ze onderaan deze pagina.

Houd onze agenda in de gaten voor volgende informatiebijeenkomsten en onze inloopspreekuren!

 

Downloads | Presentaties informatiebijeenkomsten

Heb je een van onze online informatiebijeenkomsten gemist, of wil je de informatie nog eens rustig nalezen? Downloads hieronder de presentaties.

wereldkaart

Voor alle onderwijssectoren werden in november 2020 ook al een aantal online informatiebijeenkomsten georganiseerd, waarin al aandacht besteed werd aan het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027 en het calljaar 2021. Download de presentaties hier.