Uitnodiging contactseminar Tunesië voor het hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Van 25 tot en met 27 september 2019 organiseert het Nationaal Agentschap Erasmus+ een contactseminar in Tunis, Tunesië om de samenwerking tussen Nederlandse en Tunesische hogeronderwijsinstellingen te stimuleren.

  • Aanleiding en doel

De aanleiding voor dit initiatief is het door de Europese Commissie beschikbaar gestelde budget voor samenwerking met Tunesië binnen het programma Erasmus+. Het doel van dit contactseminar is om instellingen met elkaar in contact te brengen, wat uiteindelijk zal leiden tot het aanvragen van budget voor de uitwisseling van studenten en staf in het calljaar 2020 binnen de actielijn KA107: mobiliteit met partnerlanden.

  • Twintig plaatsen voor Nederlandse deelnemers

In totaal kunnen twintig vertegenwoordigers van Nederlandse hogeronderwijsinstellingen deelnemen aan het contactseminar. Per instelling kunnen maximaal drie medewerkers deelnemen. Indien er sprake is van meer dan twintig aanmeldingen, zal het NA een selectie maken. Hebt u interesse of kent u iemand die interesse heeft om deel te nemen? Neem dan contact op met ons of meld u direct aan!

  • Aanmelden

Aanmelden kan door het invullen van het aanmeldformulier Expression of Interest, dat u per e-mail kunt opvragen bij Erasmus+ via KA107@erasmusplus.nl of via de coördinator Erasmus+ van uw hogeronderwijsinstelling. Indien er van dezelfde instelling meerdere medewerkers willen deelnemen, verzoeken wij per persoon een formulier Expression of Interest in te vullen. Bespreek uw aanmelding ook altijd met de coördinator Erasmus+ van uw instelling: hij of zij is namelijk goed op de hoogte van eventuele meerdere geïnteresseerden binnen uw instelling.

  • Agenda

Voorlopige agenda (o.v.v. wijzigingen):

  • Woensdag 25 september: aankomst en officieel diner met alle deelnemers
  • Donderdag 26 september: contactseminar met alle deelnemers (incl. lunch)
  • Vrijdag 27 september: rondleiding bij één van de lokale universiteiten (incl. lunch)
  • Kosten

Het NA draagt zorg voor de kosten van drie hotelovernachtingen (inclusief ontbijt), het diner op 25 september en de lunch op 26 en 27 september (exclusief kosten vliegreis, transfers van en naar het hotel en diners op 26 en 27 september).

  • Vragen?

Heb je vragen over dit contactseminar of over Key Action 107 van het programma Erasmus+? Neem dat contact op met programmabeheerder Marijn van Grunsven via KA107@erasmusplus.nl of via telefoonnummer 070 – 42 60 292.