Study visit Westelijke Balkan voor ho-instellingen groot succes!

Hoger onderwijs

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ heeft 11 aanvragen mogen ontvangen voor de Call 2019 voor de Westelijke Balkan.

Deze zuidoostelijke buurregio van de EU heeft veel te bieden, maar was nog relatief onbekend in de Nederlandse academische wereld. En zoals wij weten: onbekend maakt onbemind. Daar wilde het Nationaal Agentschap graag verandering in brengen, door vertegenwoordigers van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen kennis te laten maken met de regio. Zo gezegd, zo gedaan!

In de laatste week van november 2018 (26-30 november) organiseerde het Nationaal Agentschap een study visit aan de Westelijke Balkan.  Er gingen 11 Nederlandse instellingen mee op reis naar Albanië, Bosnië & Herzegovina, Kosovo en Montenegro. We weten inmiddels dat 8 van deze 11 Nederlandse instellingen die mee zijn gegaan een aanvraag hebben gedaan en daar zijn we best een beetje trots op. In totaal zijn er 11 aanvragen voor de westelijke Balkan.

Binnen KA107 is er ook budget voor de regio Westelijke Balkan. Ook voor de call 2019 zal er om en nabij een half miljoen beschikbaar zijn. De afgelopen drie calljaren was het budget bij lange na niet uitgeput.

Het doel van de study visit was om de Nederlandse hoger onderwijsinstellingen en instellingen in de Westelijke Balkan met elkaar in contact te brengen, en het faciliteren van contacten die kunnen leiden tot aanvragen van budget in call 2019 en het tekenen van nieuwe Inter Institutional Agreemeents (IIA’s).

De aanvragen worden vervolgens op kwaliteit nagekeken en vervolgens zal er een toekenning plaatsvinden. Uiteraard berichten we tegen die tijd – welke projectaanvragen zijn toegekend.