Registreer je event en doe mee aan de European Vocational Skills Week 2019!

Middelbaar beroepsonderwijs

Tijdens de vierde editie van de European Vocational Skills Week zal het belang van goed beroepsonderwijs in heel Europa worden gevierd door middel van verschillende evenementen en activiteiten.

Deze week in oktober biedt mogelijkheden voor o.a. onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, de overheid en het bedrijfsleven om samen te komen, en het belang van goed beroepsonderwijs in Europa te benadrukken.

Voor projectcoördinatoren Erasmus+ is het dan ook dé kans om activiteiten van mbo-projecten Erasmus+ bij een breed publiek te promoten. Het thema van dit jaar is 'VET for ALL – Skills for Life’, wat betekent dat er extra aandacht zal worden besteed aan volwassenenonderwijs én het thema inclusie, een van de nationale prioriteiten van het EU-subsidieprogramma Erasmus+. 

Registreer je event

Dit jaar vindt een groot Europees event plaats in Helsinki van 14-18 oktober 2019. Naast de evenementen die door de Europese Commissie worden georganiseerd, zullen er verschillende nationale en regionale activiteiten plaatsvinden onder de vlag van de European Vocational Skills Week 2019 (#EUVocationalSkills).

European Vocational Skills Week

Ben jij betrokken bij een project Erasmus+ voor de mbo-sector? Registreer hier je event en promoot vervolgens jouw activiteiten op social media onder de vlag van de European Vocational Skills Week 2019!

Neem deel aan het gesprek op social media: gebruik de hashtags #EUVocationalSkills en #DiscoverYourTalent om te benadrukken dat elke persoon getalenteerd is.

De Europese Commissie stelt hiervoor gratis promotiemateriaal beschikbaar (download hier de toolkit). Inmiddels staan er al meer dan 240 evenementen in heel Europa geregistreerd op de eventwebsite.

Vertel je verhaal

Inspireer anderen en deel je persoonlijke ervaringen met betrekking tot het beroepsonderwijs. Voorbeelden van inspirerende verhalen van mbo-leerlingen en mbo-docenten uit heel Europa zijn hier te lezen.

Uitreiking VET Excellence Awards 2019

Een van de hoogtepunten van de European Vocational Skills Week is de uitreiking van de VET Excellence Awards 2019 (waaronder de Erasmus+ Awards voor succesvolle projecten op het gebied van toekomstgerichte vaardigheden en inclusie). Dit evenement zal op 17 oktober in Helsinki plaatsvinden in aanwezigheid van Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werk & Sociale Zaken.  

Meer informatie over de VET Excellence Awards 2019 en de European Vocational Skills Week vind je op de website van de Europese Commissie.