Skip naar content

Ook Erasmus+ viert 70 jaar Nuffic

nuffic 70 maxima

Ook Erasmus+ viert 70 jaar Nuffic

Ter ere van 70 jaar Nuffic werd donderdag 1 december het 'Meet the world, make the change' event georganiseerd in de Haagse hogeschool. Hare majesteit koningin Máxima was erbij. Vanuit het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training werden er een aantal inspiratiesessies verzorgd.

Alle onderwijssectoren

Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs en zet zich al 70 jaar in voor dat alle leerlingen en studenten internationale competenties kunnen opdoen, in het buitenland of in eigen land. 

Een wereldwijde investering in het onderwijs is namelijk belangrijker dan ooit, benadrukte ook Titia Bredée (directeur-bestuurder) Nuffic) in haar speech:

This is especially important in a world in turmoil. Education is a proven path to a bright future.

Titia Bredée, directeur-bestuurder Nuffic

Daarom mocht Erasmus+ als Europees vlaggenschipprogramma een mooie bijdrage leveren aan dit evenement. Samen met een aantal projecten van Erasmus+ zijn er inspiratiesessies verzorgd over:
 

  • Europese waardes in het onderwijs (Universiteit van Tilburg)
  • Inclusieve internationalisering (Fontys Hogescholen & Albeda College)
  • Internationale samenwerkingen voor duurzamere steden (European Platform for Urban Greening)
  • Innovatieve leer- en onderwijspraktijken (Project RELAR)

Daarnaast vertelde Erasmus+ alumnus Christine Balch als één van de plenaire sprekers over de manier waarop internationalisering haar leven heeft veranderd!

 

Koninklijk bezoek tijdens Nuffic 70

 

Deze viering vond plaats in de aanwezigheid van niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima! Dit was hét moment voor zowel studenten als professionals uit het veld en medewerkers van Nuffic en Erasmus+ om het belang van internationalisering de benadrukken. 

Afsluitend volgde de Koningin de workshop ‘Working with your international skillset’, waarbij deelnemers leren te herkennen welke vaardigheden zij hebben ontwikkeld met hun internationale ervaring. Nuffic schreef erover op LinkedIn. Ga naar het originele bericht

Beeld: © Sicco van Grieken