Ontdek het "Maths in Motion" project door Stichting Olde Vechte

Primair en voortgezet onderwijs

Maths in Motion project: een 3-jarig project (2017-2020), georganiseerd door Stichting Olde Vechte en gefinancierd door Erasmus+, binnen de actielijn KA2 Strategic Partnership for innovation.

Met dit project worden docenten uit het primair en voortgezet onderwijs, bedrijven en dansscholen uit 7 verschillende landen samengebracht, met als doel een innovatieve benadering van rekenen en wiskunde te ontwikkelen.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschappelijke achtergrond van deze nieuwe benadering, kijk dan eens naar het Maths in Motion Research Material, waar je alle gepubliceerde wetenschappelijke artikelen vindt. Als je liever gelijk in actie komt, check dan het Maths in Motion Workbook. Hier vind je inspirerende en makkelijk uit te voeren activiteiten voor in de klas, gericht op de volgende onderdelen:

Sense of space; from 2D to 3D            Patterns            Mathematical operations

Het project zit pas in zijn eerste jaar en de eerste resultaten zijn al zichtbaar. Uit een survey, uitgevoerd onder leraren, opleiders en STEAM experts die meewerken aan het Maths in Motion project, blijkt het volgende:

• 100% krijgt meer voldoening uit zijn werk dankzij de methode ‘maths through movement’.

• 87% ziet betere resultaten bij leerlingen die moeite hebben met rekenen/wiskunde, met name bij leerlingen met afwijkende leerstijlen.

• 93% heeft zijn professionele expertise uitgebreid dankzij deze innovatieve en inclusieve aanpak.

• 93% ervaart meer mogelijkheden voor variëteit in de klas, zodat leerlingen met uiteenlopende leerstijlen kunnen participeren.

• 79% heeft zijn eigen kennis van wiskunde verdiept door met de ‘maths through movement’ methode te werken.

• 93% ervaart een hogere motivatie voor het onderwijzen van rekenen/wiskunde.