Skip naar content

Online conferentie Learn STEM groot succes

Door de coronacrisis kon de afsluitende conferentie van het Europese project Learn STEM eind maart in Roermond niet doorgaan. Het internationale projectteam wist binnen een maand een zeer succesvol online evenement te organiseren – met meer dan 700 deelnemers uit vijf continenten!

Primair en voortgezet onderwijs Hoger onderwijs

Over het project

Het Erasmus+ Strategisch Partnerschap Learn STEM heeft als doel om de vaardigheden van middelbare scholieren op het gebied van science, technology, engineering en mathematics (STEM) te verbeteren. Het project draagt hiermee bij aan de doelstellingen van het ET 2020-kader (minder dan 15% van alle 15-jarigen mag in 2020 onvoldoende scoren voor lezen, rekenen en exacte vakken).

De internationale projectpartners uit Nederland (Open Universiteit en Agora/Niekée Roermond), Litouwen, Italië, Duitsland en Portugal hebben met dit doel een pedagogisch model en tools ontwikkeld om leerlingen te helpen toepassingen van STEM in het dagelijkse leven te ontdekken, vooral met betrekking tot trends als the internet of things en robotica.

Online event bereikt 700+ deelnemers

De afsluitende conferentie Learn STEM for innovative education zou eind maart 2020 plaatsvinden op de innovatieve Agora-school in Roermond, maar kon door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. Een week na de annulering van het evenement werd al aangekondigd dat de conferentie alsnog online zou plaatsvinden, op 29 april. Het resultaat was meer dan 700 aanmeldingen vanuit vijf continenten - meer dan de projectpartners ooit hadden verwacht. 

We waren verheugd om 22 internationale sprekers en meer dan 700 docenten en experts uit alle continenten te verwelkomen! En we kijken ernaar uit om onze discussie over STEM-onderwijs samen met jou voort te zetten!

Coördinator dr. Christian M. Stracke, Open Universiteit Nederland

Door de conferentie online te organiseren, zijn dan ook in feite nog veel meer docenten, schoolleiders en beleidsmakers bereikt dan oorspronkelijk gepland!

Maak zelf kennis met Learn STEM!

Heb je interesse in het project, en wil je de online conferentie terugkijken? Op de projectwebsite Learn STEM vind je alle presentaties van de internationale sprekers, en een opname van de conferentie van 29 april.

Op deze website vind je ook het door het partnerschap ontwikkelde pedagogische model voor STEM-onderwijs, dat in vijf talen te downloaden en meteen toe te passen is.

Het partnerschap heeft bovendien een online cursus ontwikkeld: “Pedagogical innovations for STEM education”. Deze gratis cursus duurt vier weken en biedt ook mogelijkheden voor verdere online samenwerking (in kleine groepjes).